Εγώ και εσύ είμαστε η λύση

Πολλές φορές έχω σκεφτεί, αν τελικά εχει σημασία, τι πιστεύω εγώ, τι πιστεύεις εσύ, αν όντως έχει σημασία τι φοβόμαστε, τι τρέμουμε, τι ανασφάλειες έχουμε ή αν το μοναδικό που κατά βάθος θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι ότι όλοι μας διαθέτουμε κάτι κοινό, που δεν είναι άλλο από την ψυχή μας. Την Ελληνική ψυχή. Και έχω μπει στη διαδικασία πλέον να μην με απασχολεί τι ψηφίζει ο διπλανός μου ή σε τι ιδεολογία πιστεύει. Γιατί όταν ο «φονιάς» (βλέπε τρόικα) έρχεται από πάνω σου για να σφάξει, σίγουρα δεν θα σε ρωτήσει ούτε τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές, ούτε σε τι πιστεύεις.

Γιατί, κακά τα ψέματα, αγαπημένε μου αναγνώστη, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Και βέβαια, όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα για να ζήσουμε μια ζωή έτσι όπως μας αξίζει. Έστω και με λιγότερα χρήματα, αλλά τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Και τώρα, που βλέπουμε ολοένα τα πράγματα να ζορίζουν, να απολύεται ολοένα και περισσότερος κόσμος, να συρρικνώνονται μισθοί και συντάξεις, νομίζω ότι τώρα παρά ποτέ είναι η ώρα, και το οφείλουμε στον εαυτό μας, να αγωνιστούμε από κοινού για να μπορέσουμε να αλλάξουμε, ότι μπορούμε. Γιατί, πέρα από κομματικούς χρωματισμούς, συμφέροντα, μόνο το να μείνουμε ενωμένοι, μόνο το αν τους δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε, ίσως, ίσως λέω, να είναι ο τρόπος να μην ηττηθούμε. Δεν αντέχεται άλλο η εξαθλίωση. Δεν αντέχεται άλλο η πείνα. Δεν αντέχεται άλλο η ανεργία.

Δεν αντέχεται άλλοι να πληρώνουν για άλλους. Δεν αντέχεται άλλο να μας ξεπουλάνε καθημερινά. Αφήσαμε όσο αφήσαμε κάποιους να ορίζουν τις ζωές μας. Τους βρίσαμε, τους καταψηφίσαμε, αλλά αφού ακόμα κάποιοι εξακολουθούν να μην «ακούν» την κοινωνία και να την γράφουν κανονικότατα, πότε επιτέλους θα έρθει η ώρα να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι την τύχη μας; Θα τους αφήσουμε να μας ρίξουν την τελειωτική κλωτσιά και να πέσουμε στον γκρεμό; Θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση ή θα αποφασίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας; Δεν θέλω ούτε εγώ να θεωρούμε σκλάβος κάποιων, αλλά ούτε και το παιδί μου αύριο, μεθαύριο. Και επειδή, προσωπικά, νιώθω Ελληνίδα, που δεν ανέχεται κανέναν πάνω από το κεφάλι της να της λέει πως και τι θα κάνει, και επειδή θέλω να νιώσω ελευθερία, θέλω να ξέρω ότι ο διπλανός μου, ο απέναντι μου είναι σύμμαχος μου. Για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι σίγουρη, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι εισαι το ίδιο αγανακτισμένος όσο εγώ και πως θεωρείς πως το ποτήρι εχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό. Αλλά έχεις την εντύπωση πως αν δεν κάνουμε εμείς κάτι για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση μπορεί να αλλάξει κάτι;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.