Ποιος παίζει επιτέλους με τις ζωές μας;

Διαβάζω την ανακοίνωση της Κοσμήτορος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, με αφορμή το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που έγινε στον κόμβο του Περιφερειακού, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, και ζητά από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για να γίνει σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας. Θυμήθηκα και ανέτρεξα στο ιντερνετ. 3.448 μέλη αριθμεί το γκρουπ που έχει δημιουργηθεί με τίτλο «Όχι άλλα θύματα στην Π.Ε.Ο. Βόλου- Λάρισας». Γκρουπ, που δημιουργήθηκε μετά το χαμό των τριών νέων παιδιών το καλοκαίρι, μετά από το φοβερό τροχαίο με την νταλίκα που τους στέρησε τη ζωή.

Άλλοι μπορεί να μπήκαν στο συγκεκριμένο γκρουπ από περιέργεια, οι περισσότεροι όμως, νέοι ηλικιακά, εξακολουθούν ακόμη και μετά από τόσους μήνες, που η ζωή έχει προχωρήσει, που μπορεί ο πόνος να έχει μειωθεί, που χίλια μπορεί, να ζητούν, να φωνάζουν και να διεκδικούν τόσο την απομάκρυνση των διοδίων Μοσχοχωρίου, όσο και γενικότερα πιο ασφαλείς δρόμους, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Δεν ξέρω αν κάποιος τους ακούει. Δεν ξέρω και αν οι πολιτικοί της περιοχής πλέον ενδιαφέρονται να τους ακούσουν. Ίσως να τους απασχολούν πιο σοβαρά θέματα, θεωρώντας πως μια ασφαλτόστρωση δρόμου ή μια περιοδεία σε κάποιο χωριό, είναι πιο σημαντική από την ανθρώπινη ζωή.

Επειδή όμως εμείς, ή μάλλον εγώ, υποσχέθηκα να μην βάλω στο αρχείο του μυαλού μου, τη συγκεκριμένη περίπτωση, μέχρι να εισακουστεί και η δική μου φωνή, αλλά και όλων αυτών που ακόμη έχουν μέσα στο μυαλό τους ένα τεράστιο «γιατί», απλά υπενθυμίζω ότι έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμη λύση δεν έχει βρεθεί. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ευαισθητοποιούν επιτέλους οι ιθύνοντες;

Δεν ντρέπονται καθόλου να εκμεταλλεύονται τέτοια γεγονότα απλά για να κάνουν δακρύβρεχτες δηλώσεις, να φωτογραφίζονται και να εκφράζουν στην «αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους», όταν στην ουσία είναι ανίκανοι να πάρουν μια απόφαση για το καλό όλων μας, ακόμη και των ίδιων τους των παιδιών; Τι θέλουν; Απλά να τους θεωρούμε υπεύθυνους για την κακή συντήρηση των δρόμων, τον ελλιπή φωτισμό και τη σήμανση; Επειδή δε νομίζω ότι θέλουν κάτι τέτοιο, και επειδή πάντα ως φύση θεωρώ ότι όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, πιστεύω ότι δεν θα αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους. Πως απλά αργούν να πάρουν μια απόφαση γιατί ψάχνουν την καλύτερη. Πως κατανοούν πως η ζωή κανενός δεν είναι παιχνίδι και πως άλλα τέτοια λάθη που κοστίζουν δεν θα συγχωρούνται.

Ας είμαστε όσο υπεύθυνοι αρμόζει στις περιστάσεις. Ας αποβάλουμε τη νοοτροπία ότι σε εμάς δεν πρόκειται να συμβεί το μοιραίο και ως εκ τούτου να μη λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων. Δεν θέλουμε άλλο φόρο αίματος στους δρόμους, τι δεν καταλαβαίνεται;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.