Προσεχώς και εθελοντής άνθρωπος…

Τον κώδωνα του κινδύνου, διαβάζω, πως κρούει η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλοντας την προσπάθεια αιρετών να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού «βάζοντας από την ‘πίσω πόρτα’ δήθεν ‘εθελοντές»”, κάτι που απαγορεύεται και αναφέρεται ρητά σε απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για συντονισμένη μεθόδευση κυβέρνησης και αιρετών να υποκαταστήσουν το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με αφορμή την έλλειψη προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πριν λίγες ημέρες, είχα ακούσει και τον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδο, να ζητά από εκπαιδευτικούς να πάνε εθελοντές και να διδάξουν στα σχολεία. Ποια; Τα παιδιά σου. Δεν ξέρω αν το κατανοείς και εσύ, αγαπημένε μου αναγνώστη, αλλά ο τζάμπας ζει. Εγώ αυτό καταλαβαίνω, με το φτωχό μου μυαλό. Γιατί όταν έρχεται ο Υπουργός και παρακαλά 1.000 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ανεργία, έτσι ρε παιδί μου για να μην κάθονται σπίτι και βλέπουν την Μενεγάκη, να πάνε στα σχολεία και να διδάξουν το παιδί σου, χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ, τι να πω; Θα μου πεις ότι έχει θράσος. Ίσως ο χαρακτηρισμός να είναι και επιεικής. Εκτός αν ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος σε δημόσια, δωρεάν παιδεία, εννοεί ότι και κάποιοι θα πληρώνουν φόρους για να μαθαίνουν τα παιδιά τους γράμματα, την οποία ποτέ δεν θα έχουν στην ουσία, και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα πηγαίνουν δωρεάν να το κάνουν.

Βέβαια, κι εδώ είναι το σημείο «κλειδί», δίνουν λέει μόρια. Μόρια για να μπεις κάποτε πού; Που αλλού; στο δημόσιο. Δηλαδή το δέλεαρ της κυβέρνησης είναι να κάνει ότι έκανε πάντα: να σου βρει μια θεσούλα να στρογγυλοκαθίσεις. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αγαπημένε μου, αλλά το θέμα δεν είναι να το καταργήσουμε, αλλά να μη το πληρώνουμε το δημόσιο σχολείο. Δηλαδή να το αντιμετωπίζουμε ακριβώς έτσι: σαν δωρεάν παροχή, σαν ένθετο σε εφημερίδα, κάτι που παίρνεις «δωρεάν» αν και το πληρώνεις κανονικά, αλλά δε χρησιμεύει σε τίποτα. Γιατί λοιπόν να πληρώνουμε και καθηγητές, δασκάλους, παιδαγωγούς; Άμα δουλέψεις τζάμπα και είσαι ήσυχος, ΔΕΝ κάνεις απεργίες, ΔΕΝ διεκδικείς τα δικαιώματα σου, ΔΕΝ ασχολείσαι με τον συνδικαλισμό, που ξέρεις; Μπορεί σε 10 χρόνια που θα μας το επιτρέψει η τρόικα, να σου κάνουμε το χατίρι και να μπεις στο δημόσιο. Με 400 ευρώ.

Ε, κάνε και κάνα ιδιαίτερο βρε αδερφέ άμα δε σου φτάνουν! Μαύρο. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δε θα φτιάξουν καλή δημόσια παιδεία, οπότε πάντα θα χρειάζονται ιδιαίτερα. Εθελοντής καθηγητής λοιπόν και προσεχώς εθελοντής ιατρός, εθελοντής δικαστικός, εθελοντής, δημοσιογράφος, εθελοντής υπάλληλος καθαριότητας, εθελοντής εφοριακός, και τέλος, εθελοντής πολίτης, εθελοντής άνθρωπος. Προσωπικά, έχω να προτείνω το θεσμό του εθελοντή πολιτικού: Να κάνουν μια θητεία άνευ πληρωμής, να βλέπουμε αν μας κάνουν κι αν ναι, να παίρνουν μόρια για την επόμενη τετραετία, αν όχι να παίρνουν, ξέρεις τι…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.