Το καλύτερο αντίδοτο

Η Πέμπτη γεννήθηκε κουρασμένη κι απογοητευμένη. Βλέπετε κουβαλά πάνω της την κόπωση σχεδόν όλης της βδομάδας και τη λύπη ότι δε φτάνει ακόμη το Σαββατοκύριακο. Και μπορεί όλα να μας πηγαίνουν στραβά, να μην έχουμε χρήματα για διακοπές ή να μην έχουμε χρήματα γενικά, αλλά δεν πρέπει να πτοούμαστε. Οι μεγάλοι αυτού του κόσμου φαίνεται ότι έχουν προδιαγράψει την πορεία μας κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε τις μέρες μας να περνούν ανεκμετάλλευτες. Η ζωή είναι όμορφη και μόνο που υπάρχει. Είναι καλοκαίρι και το έχουμε ξεχάσει.

Μέσα στους καθημερινούς μας πανικούς κοντεύουμε να χάσουμε το χαμόγελο μας – αν δεν το έχουμε ήδη χάσει-. Ξεχάσαμε πως είναι να είμαστε ανέμελοι. Να απολαμβάνουμε τη θάλασσα, τον ήλιο και τις δροσερές καλοκαιρινές βραδιές. Σαν να ξεχάσαμε να ζούμε μου φαίνεται… Αλλά δεν πρέπει…Γιατί κανείς δεν πρόκειται να ζήσει στη θέση μας. Και τίποτα από όσα αφήσαμε να φύγουν δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Το παρόν…αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε. Με πράγματα που μας κάνουν καλό μέσα κι έξω. Με ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε την παρέα τους, που μας κάνει καλό η παρέα τους. Με αισιοδοξία και χαμόγελα. Και με άδειες τσέπες. Πάει στα κομμάτια, χαρτιά είναι.

Πολλή αξία δε δώσαμε σε ένα μάτσο χαρτιά, τι λέτε; Πέμπτη, λοιπόν… Κι αφού αυτά τα χαρτιά διαφεντεύουν τη ζωή μας και μας έχουν κλείσει σπίτια μας, ας το δεχτούμε με τους δικούς μας όρους. Ας μείνουμε σπίτι όπως θέλουμε εμείς: Πάντα με παρέα και ποτέ μόνοι… Ας χτυπήσουμε προσκλητήριο στην παρέα. Οι περισσότεροι, άλλωστε, ας είναι καλά το δημοψήφισμα, το capital control και η κρίση, δεν έχουν πάει πουθενά. Δεν έχει σημασία αν θα έρθουν πολλοί ή λίγοι φίλοι. Σημασία έχει να μη μείνουμε μόνοι. Θα έρθουν και θα αράξουμε στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή την αυλή μας.

Σε μια αράδα τετραγωνικά που θα βλέπουμε ξάστερο ουρανό, ακούγοντας αγαπημένη μουσική και πίνοντας χειροποίητα mojitos ή αυτοσχέδια δροσερά coctails. Στη μέση θα απλώσουμε και όποια αλμυρή ή γλυκιά αμαρτία βρεθεί στο δρόμο για το σπίτι. Οι αυθόρμητες ρεφενέ βραδιές κάνουν πάντα καλό και στο κέφι μα και στην τσέπη. Όσο για τα επιτραπέζια επιβάλλονται σε μια βραδιά σαν αυτή. Και για να μη ψάχνουμε τελευταία στιγμή, ας έχουμε κάπου πρόχειρη και τη συνταγή του κλασικού mojito. Εκτός αν στην παρέα σου είσαι τυχερός, όπως εγώ, αγαπημένε μου αναγνώστη, και διαθέτεις κάποιον Κώστα που να παίζει τα κοκτέιλ στα δάχτυλα…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.