Άθλος το να παραμένεις ψηλά

Με μια καθημερινότητα που τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ στη δουλειά, που έχεις τόσα στο κεφάλι σου, που τα λεφτά δεν σου φτάνουν για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου, άντε τώρα να βρεις την όρεξη, αλλά και το χρόνο να προβληματιστείς για τα όσα συμβαίνουν γύρω σου και να τα συζητήσεις. Εγώ θα σώσω τον κόσμο; σκέφτεσαι. Δεν πάει να κουρεύεται ο άλλος δίπλα σου, να πάνε όλοι στον αγύριστο, εσύ να είσαι καλά και όσα πάνε, κι όσα έρθουν. Δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας.

Ναι, η αλήθεια είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι μέσα σε μια τρελή καθημερινότητα, που τα πάντα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, που δεν ξέρεις που ξυπνάς και που θα βρεθείς στο τέλος της ημέρας, πως είναι αρκετά δύσκολο να ασχοληθείς με πιο βαθυστόχαστα πράγματα, όπως είναι οι αναμεταξύ μας σχέσεις για παράδειγμα. Δεν έχεις το χρόνο, τα πάντα κινούνται με τόσο γρήγορους ρυθμούς που εμείς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τρέχουμε ξωπίσω.

Πότε με ανεβασμένη ψυχολογία, πότε με κατεβασμένα τα φτερά, διεκδικούμε ο καθένας από εμάς το μερίδιο εκείνο που μας αναλογεί και που πιστεύουμε ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους. Και ξέρεις, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει αγαπημένε μου, πως υπάρχουν και πράγματα, εκτός από τα χρήματα, που μπορούν να καθορίσουν την ευτυχία μας. Ευτυχώς, δε λες;

Μετά λύπης μου διαπιστώνω όμως ότι το έχουμε ξεχάσει. Ξεχάσαμε πόσο όμορφο είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας να γελούν με την ψυχή τους, πόσο ωραίο είναι να βλέπουμε τους φίλους μας, πόσο υπέροχο είναι να κοιτάζουμε στα μάτια τον σύντροφο μας. Ξέρω, ο χρόνος δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, όμως οι άνθρωποι σου, είναι που κάνουν αυτή την καθημερινότητα και το χρόνο σου να παίρνει νόημα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα καλά και τα άσχημα δίπλα σου, εκείνοι που δεν θα διστάσουν να βρεθούν δίπλα σου όταν παραστεί ανάγκη, εκείνοι που θα σου χαμογελάσουν και θα σου συμπαρασταθούν. Οι άνθρωποι είναι που έχουν σημασία, αυτούς που εμπιστεύεσαι, που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην καρδιά σου, που με την ύπαρξη τους έχει δοθεί νόημα στη δική σου ζωή. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μια δύσκολη, αφόρητη και μίζερη καθημερινότητα υποφερτή και ενδιαφέρουσα. Μέσα λοιπόν στα τόσα προβλήματα, στις ευαίσθητες ισορροπίες και τα αδιέξοδα, τα όνειρα που κάνουμε και τα συναισθήματα που τρέφουμε, το νόημα κρύβεται στο να καταφέρνουμε να παραμένουμε ψηλά στην επιφάνεια. Και μόνο με την αγάπη των γύρω μας και τη βοήθεια τους μπορεί αυτό να συμβεί. Για σκέψου το…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.