Δεν είναι πάντα σωστή

Μου έχει τύχει κάποιες φορές, αγαπημένε μου αναγνώστη, να γνωρίσω κάποια άτομα και από την πρώτη στιγμή της επαφής μας να μην έχω και την καλύτερη άποψη. Είμαι σίγουρη ότι σου έχει συμβεί και σένα, με το που θα γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο και ανταλλάσσοντας τις πρώτες κουβέντες, να σου δημιουργείται ένας ανεξήγητος εκνευρισμός που να σε κάνει να μην θέλεις να επιδιώξεις να τους συναντήσεις ξανά. Αν υπάρχει αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά, ε, εδώ είναι το αντίθετο. Αντιπάθεια με την πρώτη ματιά.

Είναι κάτι πάνω τους που δεν σου αρέσει. Η αύρα τους δεν σου κάνει. Πολλές φορές δεν είναι στο χέρι σου να τους αποφύγεις, κι έτσι αναγκαστικά υπάρχουν στη ζωή σου. Και κάπως έτσι, οι αντιπαθητικοί αυτοί τύποι, γίνονται μέρος της καθημερινότητας σου και εσύ πρέπει, έστω και με βαριά καρδιά να τους αποδεχτείς.

Και περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια. Και οι άνθρωποι αυτοί, οι αρχικά αντιπαθητικοί, αρχίζουν ν’ αλλάζουν. Και τότε είναι που σκέφτεσαι. Αυτοί άλλαξαν ή η άποψη σου γι αυτούς άλλαξε; Μήπως συνέβησαν και τα δυο; Αναρωτιέσαι, πως γίνεται οι άνθρωποι που μέχρι πριν από λίγο καιρό αντιπαθούσες να μεταμορφώθηκαν. Και κάπου εκεί αρχίζει να αλλάζει η γνώμη σου γι αυτούς. Και αντιλαμβάνεσαι πως εκείνη, η αρχική γνώμη που είχες βγάλει για εκείνους, ήταν λάθος. Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

Εκείνος έτσι ήταν από την αρχή. Οι δικές μας άμυνες όμως ίσως δεν μας αφήνουν να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Οι άνθρωποι, όπως και οι αναμεταξύ μας σχέσεις θέλουν το χρόνο τους. Θέλει κόπο και χρόνο για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη, να μπορέσεις να κατανοήσεις τον άλλον, το χαρακτήρα του, να πειστείς για τις προθέσεις του. Μεταξύ μας, η αλήθεια είναι ότι όσες φορές κάποιος δεν μου έκανε καλή εντύπωση από την πρώτη στιγμή, ποτέ στην πορεία δεν με διέψευσε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνουμε χώρο και χρόνο στους ανθρώπους. Μπορεί να μην ταιριάξουμε με όλους. Μπορεί όμως από την πρώτη στιγμή να μην καταλάβουμε ότι όντως τα χνώτα μας συμβαδίζουν.

Σίγουρα έχουμε ακούσει για περιπτώσεις ανθρώπων που αντιπάθησαν ο ένας τον άλλον με το που γνωρίστηκαν, αλλά στην πορεία έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Συμβαίνουν κι αυτά. Και επειδή η ζωή παίζει διάφορα παιχνίδια, αγαπημένε μου, ας κρατήσουμε ότι το δίκιο δεν είναι πάντα με το μέρος μας. Ναι μεν η πρώτη εντύπωση που θα σου προκαλέσει κάποιος μπορεί να είναι σωστή, μπορεί όμως και όχι. Και υπάρχουν περιπτώσεις γύρω μας που το επιβεβαιώνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.