Ένας άνθρωπος, μια ιστορία

Μπορεί να περνά απαρατήρητο, να μη του δίνεις καμία σημασία, αλλά το να κάτσεις σε μια στάση λεωφορείου είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Άνθρωποι, άλλοι να κάθονται, άλλοι να στέκονται όρθιοι, άλλοι να κοιτούν το κινητό τους, άλλοι να ακούν μουσικοί, άλλοι να διαβάζουν, άλλοι να κοιτούν το ρολόι τους. Τις προάλλες, περιμένοντας και εγώ στη στάση, βάλθηκα να παρατηρώ όλους όσους περίμεναν μαζί μου. Σκεφτόμουν που να πηγαίνει ο καθένας από αυτούς. Ποια να είναι η ιστορία του. Ποιος ο χαρακτήρας του.

Τόσοι άνθρωποι ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά στην ουσία ξένοι. Άνθρωποι που μπορεί να μην τους ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου. Και εσύ να κάθεσαι και να τους κοιτάς. Να προσπαθείς από μια αντίδραση τους να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Άραγε αυτός που πληκτρολογεί με δύναμη το κινητό του να είναι έτσι γενικότερα ή απλά μπορεί να μαλώνει με την κοπέλα του; Εκείνη η γυναίκα που είναι με τα ακουστικά στα αυτιά και έτοιμη να την πάρει ο ύπνος; Δούλευε έως αργά μήπως; Το ζευγάρι που κάθεται κάτω από το σκέπαστρο σίγουρα δεν είναι πολύ καιρό μαζί.

Είναι μέσα στις γλύκες και δεν αφήνει ο ένας το χέρι του άλλου. Όσο για τον ηλικιωμένο που παίζει με το εισιτήριο του και κάθεται σκυφτός, φυσώντας κάθε λίγο και λιγάκι, συμπεραίνω ότι κάτι τον βασανίζει και είναι στεναχωρημένος, αλλά γρήγορα διαψεύστηκα, αφού μόλις τον φώναξε από το απέναντι πεζοδρόμιο η εγγονή του, το πρόσωπο του φωτίστηκε και έγινε άλλος άνθρωπος. Έπεσα έξω. Θα μου πεις, η πρώτη ή η τελευταία φορά είναι που θα πέσεις έξω, προσπαθώντας να καταλάβεις έναν άνθρωπο; Έναν άνθρωπο που απλά τον βλέπεις στον δρόμο, μπορεί να συναντηθούν τα βλέμματα σας, να ανταλλάξετε ίσως και καμιά κουβέντα, αλλά που δεν μάθεις ποτέ ποια είναι η ιστορία του, παρά μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Νομίζεις ότι ξέρεις, αλλά στην ουσία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την μαντεψιά σου. Μια ιστορία κουβαλάς και εσύ αγαπημένε μου.

Μια ιστορία που ενώ εσύ μπορεί να περπατάς αμέριμνος στο δρόμο, προσπαθεί να την μαντέψει κάποιος. Κάτι πάνω σου μπορεί να τον ιντριγκάρει. Τα ρούχα σου; Το βάδισμα σου; Ο τρόπος που μιλάς; Κάτι τους κάνει να φαντάζονται ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή τη ζωή. Ποια η αλήθεια και ποιο το ψέμα σου. Δύσκολο κανείς να το πετύχει παρατηρώντας μια φυσιογνωμία και μόνο. Αυτό πάντως που μου έμεινε εμένα και θέλω να σε παροτρύνω να το κάνεις κι εσύ είναι αυτό. Την επόμενη φορά που θα περιμένεις σε κάποια στάση, σήκωσε λίγο τα μάτια σου από την οθόνη του κινητού σου. Ξέρεις τι όμορφα πράγματα υπάρχουν έξω από το ίντερνετ; Εκεί έξω είναι η ζωή, οι άνθρωποι, οι ομορφιές, οι αστείες και συγκινητικές ιστορίες. Και μην ξεχνάς να παρατηρείς τους γύρω σου. Κάτι θα σε εκπλήξει, είμαι σίγουρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.