Επιτέλους!

Το πόσο χαίρομαι αυτή την εποχή, δεν μπορεί να το καταλάβεις, αγαπημένε μου αναγνώστη. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ξυπνάω το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι δεν είναι αν βρέχει ή αν χιονίζει έξω, αλλά τι ωραία μέρα θα μας κάνει και πως θα μπορέσουμε να την εκμεταλλευτούμε κατάλληλα. Που δεν ξυπνάς πιασμένος από την υγρασία, αλλά νιώθεις τις ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν μέσα από το παράθυρο και πριν ακόμη σηκωθείς από το κρεβάτι έχει ήδη φτιάξει η διάθεση σου.

Που δεν είσαι αναγκασμένος να βάλεις ότι έχεις και δεν έχεις στην ντουλάπα σου για να μπορέσεις να ζεσταθείς, αλλά αναζητάς ότι πιο όμορφο και πολύχρωμο υπάρχει στην γκαρνταρόμπα σου για να φορέσεις. Ναι λοιπόν, αγαπημένε μου αναγνώστη. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα όρη και τα βουνά, να αρχίσουμε τα πρώτα μας μπάνια στην θάλασσα, να ξεχυθούμε σε πλατείες και πάρκα, να μην αφήσουμε καφετέρια για καφετέρια που να μην αράξουμε στις καρέκλες και να μαζέψουμε ήλιο.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε να κάνουμε πικ νικ με τα παιδιά να παίζουν αμέριμνα, μακριά από την κλεισούρα του σπιτιού. Οι επιλογές αμέτρητες όσον αφορά τη Μαγνησία. Θέλεις θέα; Θέλεις θάλασσα; Θέλεις να απολαύσεις τον καφέ σου δίπλα σε τρεχούμενα νερά; Τα πάντα μπορείς να κάνεις σε αυτή την πόλη- θησαυρό. Καφέ στο Πήλιο με θέα το Βόλο, καφέ στην πανέμορφη παραλία μας βλέποντας το καράβι να μπαίνει στο λιμάνι, καφέ σε μια όμορφη ταράτσα μέσα στο κέντρο της πόλης. Ότι και να επιλέξει κανείς η ουσία και το αποτέλεσμα είναι ένα. Μαγεία. Αυτή την εποχή είναι ωραία να περπατήσουμε στην πόλη. Στα δρομάκια της. Να δούμε τις ανθισμένες αυλές και να γνωρίσουμε μέρη που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν.

Να καθίσουμε σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος και να αρχίσουμε τα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές. Να πιούμε τα τσιπουράκια μας και να ονειρευόμαστε την ώρα και τη στιγμή που θα αντικρίσουμε και πάλι τις αγαπημένες μας παραλίες στο νησί. Επιτέλους, τουλάχιστον ο καιρός, μετά από έναν αφόρητο χειμώνα, είναι με το μέρος μας. Ανοίξτε τα παράθυρα διάπλατα, αφήστε τις μυρωδιές των λουλουδιών να εισβάλουν στο χώρο και στο μέσα σας, ξεκινήστε κιόλας τώρα τις θετικές σκέψεις, αφήστε πίσω την γκρίνια και την μιζέρια, και μην νομίζετε, το καλοκαίρι δεν είναι μακριά, καταφθάνει και είναι ώρα για σχέδια. Η άνοιξη είναι εδώ, αγαπημένε μου και όλα γύρω φαντάζουν τόσο διαφορετικά. Διώξε από το μυαλό και τη διάθεση σου το χειμώνα, χαμογέλα, κάνε θετικές σκέψεις, βρες τη χαμένη σου διάθεση και βάζουμε πλώρη για ένα ακόμη καλύτερο καλοκαίρι. Αργεί πολύ λες;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.