Γι αυτά που δεν μας σκοτώνουν

Πολλές φορές μας τυχαίνουν διάφορες καταστάσεις, δυσάρεστες, που δεν θα ευχόμασταν να τις πάθει ούτε ο χειρότερος μας εχθρός. Είναι τόσο επώδυνες , που το μόνο που εύχεσαι εκείνη τη στιγμή είναι να μπορέσεις να βρεις το κουράγιο να τις ξεπεράσεις. Και ας σου αφήσουν σημάδια οι πληγές. Το μόνο που εύχεσαι εκείνη τη στιγμή είναι να βρεις τη δύναμη να βγεις ζωντανός. Να σταθείς και πάλι στα πόδια σου και να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό που κατάφερε να ξεπεράσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να νιώθεις να διαλύεσαι, να καταστρέφεσαι, να νιώθεις μισός, αλλά εκείνη ακριβώς τι στιγμή έρχεται η πολύ σοφή κουβέντα που λέει πως ότι δεν μας σκοτώνει ίσως και να μας κάνει πιο δυνατούς για να σου υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να τα παρατήσεις.

Μπορεί να φαντάζει κάπως απίθανο εκείνη τι στιγμή που νιώθεις τη καρδιά σου να σκίζεται και ο πόνος σου είναι αβάσταχτος. Επίσης κατανοώ ότι όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να δείξουν την ίδια δύναμη για να βρουν τον εαυτό τους μετά από μια απώλεια. Προφανώς και θα σου αφήσει σημάδι, θα σε πληγώσει, θα σε κάνει να κλάψεις. Από το να μαλώσεις με ένα δικό σου άνθρωπο και να χαθείτε για πάντα, μέχρι να φύγει από τη ζωή κάποιος άλλος, το κάθε τι άσχημο που μπορεί να σου τύχει εννοείται πως θα αφήσει πίσω τις συνέπειες του. Και κάπου εκεί, αρχίζεις να αναθεωρείς πράγματα για τη ζωή, για σένα, για τους γύρω σου. Απογοητεύεσαι με το παραμικρό, γίνεσαι καχύποπτος, αρχίζεις να έχεις δεύτερες σκέψεις, ανακαλύπτεις μειονεκτήματα, κλείνεσαι στον εαυτό σου, νιώθεις πως κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει ή να σου απλώσει ένα χέρι βοηθείας. Δεν είναι αλήθεια όμως αυτό, αγαπημένε μου.

Γιατί πολύ απλά, ότι δεν καταφέρνει να μας σκοτώσει, δεν πρέπει εμείς να το αφήσουμε να μας κάνει να μην έχουμε όνειρα, να γίνουμε ανάλγητοι, να σταματήσουμε να είμαστε άνθρωποι. Ότι δεν μας σκοτώνει δεν θα πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στις σχέσεις μας με τους γύρω μας. Ότι δεν μας σκοτώνει δεν πρέπει να μας κάνει άοσμους, αγέλαστους. Δεν πρέπει να μας μεταμορφώσει σε άνθρωπο που ούτε μιλά, ούτε λαλά. Δεν αξίζει να κάνουμε κάτι τέτοιο στον εαυτό μας. Καλό θα είναι να βλέπουμε τα πράγματα με ψυχραιμία, όσο μπορούμε. Και το κυριότερο; Ας κατανοήσουμε, ότι τελικά ότι δεν καταφέρνει να μας σκοτώσει, δεν μας κάνει απαραίτητα πιο δυνατούς, αλλά είναι στο χέρι μας να το κάνουμε ότι θέλουμε εμείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.