Για σκέψου…

Κάπου διάβασα, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι στη ζωή ενός ανθρώπου δύο είναι οι σημαντικές ημέρες της ζωής του. Και όχι, δεν είναι ούτε η μέρα του γάμου του, ούτε καν η γέννηση του παιδιού του. Η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που καταλαβαίνεις το λόγο που γεννήθηκες είναι, σύμφωνα με μια άποψη, οι σημαντικότερες μέρες στη ζωή μας. Εντάξει, για το πρώτο σκέλος δεν είχα καμία αμφιβολία.

Το δεύτερο η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε. Και αυτό γιατί αναρωτήθηκα πόσοι είναι οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανακαλύψει το λόγο που γεννήθηκαν. Αν με ρωτάς, ακόμη το ψάχνω. Εκείνο πάντως που στα σίγουρα ξέρω, είναι πως όσο πιο γρήγορα μπορέσει κάποιος κατανοήσει το λόγο ύπαρξης του σε τούτο τον κόσμο, όσο πιο γρήγορα θέσει τους στόχους και τα θέλω του, είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το να τα πραγματοποιήσει.

Αν με ρωτάς και πάλι, νομίζω ότι καταλαβαίνεις γιατί υπάρχεις, όχι όταν αποφασίζεις ποια σχολή θα δηλώσεις στις Πανελλαδικές, ούτε όταν αποφασίζεις τι επάγγελμα θα ακολουθήσεις στη ζωή σου. Νομίζω ότι συνειδητοποιείς το νόημα της ύπαρξης σου, όταν κατανοείς πως η ψυχή και το σώμα που κουβαλάς, έχει η δική της αποστολή. Μη με ρωτήσεις ποια είναι αυτή. Θα σε γελάσω.

Νομίζω όμως ότι η περιέργεια για να λύσουμε αυτό το γρίφο, ίσως είναι η αρχή για το κατανοήσουμε. Μεγάλο στοίχημα το να βρει κανείς τι θέλει από τη ζωή του. Άλλοι το κερδίζουν, άλλοι όχι, άλλοι ακόμη το προσπαθούν. Εγώ νομίζω ότι ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Σε αυτούς που δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη, που δεν έχουν κατανοήσει το νόημα της ύπαρξης τους, που συνεχώς δίνουν μια μάχη με τον εαυτό τους.

Δεν ξέρω αν ποτέ θα καταφέρω να κατανοήσω το νόημα της ύπαρξης μου εδώ κάτω, προς το παρόν εκείνο που σίγουρα γνωρίζω είναι πως ο χρόνος δεν μας παίρνει για άλλες αναβολές. Εάν λοιπόν είσαι και εσύ σε εκείνους που κάτι δεν τους αρέσει στη ζωή τους, άλλαξε το. Διόρθωσε ότι μπορείς, πέτα ότι περισσεύει, φτιάξε ότι μπορεί να επιδιορθωθεί. Και προς Θεού. Ας μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, επειδή κουραστήκαμε ή δεν βρίσκουμε νόημα πλέον να προσπαθούμε.

Τα θαύματα σπανίζουν, η προσπάθεια όμως για κάτι καλύτερο πάντα ένα καλό αποτέλεσμα θα φέρει. Αν είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου πρώτα, αν ανακαλύψεις τα πραγματικά σου θέλω, αν θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να αρχίσεις πάλι από την αρχή, να ξέρεις, εγώ μαζί σου είμαι…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.