Είναι μεταδοτικό λέμε!

Αν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις έναν περαστικό τι είναι εκείνο που τον έκανε να ερωτευτεί τον άνθρωπο του είναι το χαμόγελο. Αν τον ρωτήσεις τι ήταν εκείνο που πρόσεξε πρώτα σε εκείνον θα σου πει το βλέμμα. Τα μάτια είναι εκείνα που θα δώσουν το σήμα άλλωστε και θα σε μαγνητίσουν ή όχι. Αν με ρωτάς, συμφωνώ και στα δυο, αγαπημένα μου. Τα μάτια, που λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής, σαφώς και μετράει. Αλλά και το χαμόγελο; Αχ, αυτό το χαμόγελο, που πραγματικά αν είναι από καρδιάς το καταλαβαίνεις και με την ακτινοβολία του σε κάνει να ταξιδέψεις μαζί του. Γιατί μη μου πεις, ότι αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε έναν μουρτζούφλη άνθρωπο και έναν χαμογελαστό, θα επιλέξεις τον πρώτο, γιατί δεν θα πιστέψω.

Πώς να το κάνουμε; Βλέπεις έναν άνθρωπο με ένα χαμόγελο δυο στρέμματα στο πρόσωπο του και σου φτιάχνει τη διάθεση. Και μη νομίζεις επειδή μας έχει πιάσει όλους μια μαυρίλα και μια καταχνιά πως δεν υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που χαμογελούν.

Ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί και είναι εκείνοι που θα σου χαμογελάσουν και θα καταλάβεις ότι το κάνουν από την καρδιά τους. Που είναι απολύτως ειλικρινές, και όχι αυτά τα προσποιητά που έχουν επιλέξει να «φορούν» κάποιοι για χαμόγελο. Σαν να μην τους απασχολεί τίποτε βρε παιδί μου. Σαν να έχουν κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου, έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, δεν έχουν καμία έγνοια, δεν τους προβληματίζει τίποτα. Κι όμως. Αν τους γνωρίσεις θα σου πουν την ιστορία τους και θα τρομάξεις από το πόσο άδικα μπορεί να τους έχει φερθεί η ζωή. Εκείνοι όμως στιγμή δεν το έχουν βάλει κάτω.

Όσο πιο μεγάλη η πληγή που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, τόσο μεγαλύτερο το χαμόγελο τους. Πραγματικά τους ζηλεύω αυτούς τους ανθρώπους, γιατί έχουν καταφέρει να μην επηρεάζεται στο παραμικρό η καθημερινότητα τους, αλλά και ο προγραμματισμός τους από την οποιαδήποτε αναποδιά που θα τους τύχει.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα δώσουν και σ’ εσένα κουράγιο μ’ ένα χαμόγελο τους, φτιάχνοντας σου τη μέρα. Ίσως εκεί να κρύβεται το μυστικό μιας πραγματικά ευτυχισμένης ζωής. Καμία δυσκολία να μην είναι ικανή να σε «ρίξει», αντίθετα να αντιμετωπίζεις τα πάντα με λίγη παραπάνω αισιοδοξία. Θα μου πεις, μακάρι ο κόσμος να ήταν ιδανικός και εκεί να δεις τι χαμόγελα και τι γέλια θα ρίχναμε. Συμφωνώ, αλλά και το να κάτσουμε να σκάσουμε λόγω των προβλημάτων λέει τίποτα; Ας μεταδώσουμε λίγη θετική ενέργεια και χαμόγελα. Στο χαμόγελο κρύβεται η ουσία. Μπορεί να γιατρέψει…
.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.