Κάνε ένα δώρο ζωής

Στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί μια σελίδα από Βολιώτες, όπου αν κάποιος δεν χρειάζεται κάτι, μπορεί να το χαρίσει σε κάποιον συνάνθρωπο του. Συμμετέχουν εκατοντάδες Βολιώτες, οι οποίοι, σε καθημερινή βάση, χαρίζουν από ρούχα μέχρι κούνιες για παιδιά. Κι αν για κάτι χαίρομαι, αγαπημένε μου αναγνώστη, είναι γιατί η κρίση μπορεί να μας έφερε πολλά δεινά, μας έκανε όμως να λειτουργούμε αλληλέγγυα στον διπλανό μας, να δρούμε εθελοντικά, να προσπαθούμε να βοηθάμε όποιον έχει ανάγκη. Παραμένουμε άνθρωποι, σε μια απάνθρωπη κατά τα άλλα κοινωνία, κι αν με ρωτάς, αυτό είναι ότι καλύτερο έχουμε καταφέρει.

Συζητούσα με μια φίλη, η οποία είναι πολύ «δραστήρια» στην συγκεκριμένη σελίδα και μου έλεγε πόσο πολύ την συγκινεί το γεγονός ότι όταν κάποιος χρειαστεί κάτι, δεκάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης και προσφοράς. Άνθρωποι απλοί, σαν κι εσένα κι εμένα, που μπορεί και οι ίδιοι να μην βρίσκονται στην καλύτερη οικονομική θέση, ωστόσο θα τους δεις να πρωτοστατούν και να δηλώνουν την παρουσία τους, χωρίς να θέλουν να «δειχτούν» ή να παρουσιαστούν ως οι φιλεύσπλαχνοι και οι καλοί άνθρωποι. Απλά έχουν ως μέλημα να δώσουν, χωρίς να περιμένουν να λάβουν το παραμικρό. Κι όλη αυτή η διαδικασία τους γεμίζει. Μου έλεγε ένας γνωστός, όταν συζητούσαμε γι αυτή τη δράση, πως εκείνος θα ντρεπόταν να ζητήσει το οτιδήποτε. Εγώ πάλι δεν το βλέπω έτσι. Γιατί κάτι που για κάποιον μπορεί να είναι άχρηστο πλέον, να μην πάει σε μια οικογένεια που το έχει ανάγκη; Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για υλικά αγαθά. Συχνά από κομμωτήρια του Βόλου, βλέπω να ανεβαίνουν φωτογραφίες με Βολιώτισσες που κατά την προσωπική μου γνώμη κάνουν ένα θεάρεστο έργο. Κάνουν δώρο τα μαλλιά τους για έναν πολύ όμορφο σκοπό. Θα πει κάποιος, σιγά, τρίχες.

Δεν είναι έτσι όμως. Γιατί οι τρίχες οι δικές μου, μπορούν να κάνουν τρισευτυχισμένο έναν συνάνθρωπο μου. Βλέπω ακόμη και μικρά παιδιά να έχουν μπει σε αυτή τη φιλοσοφία και είναι άξια συγχαρητηρίων, όχι μόνο τα ίδια, αλλά και οι γονείς τους που τους έχουν μάθει το νόημα της προσφοράς. Τι είναι να κόψεις λίγο τα μαλλιά σου, μπροστά στο γεγονός ότι κάποια άλλη κυρία θα νιώσει καλύτερα φτιάχνοντας από τις δικές σου τρίχες μια περούκα; Να δώσεις κίνητρο σε έναν άνθρωπο να νιώσει πιο όμορφα; Αναγνωρίζω πως όλοι μας αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας πλειάδα προβλημάτων. Γκρινιάζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, πολλές φορές για ανούσια θέματα. Εκεί έξω όμως υπάρχουν συνάνθρωποι μας που όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα ουσίας, που έχουν ανάγκη της στήριξης μας, της βοήθειας μας. Δεν χρειάζεται η ατυχία να χτυπήσει την πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε. Σήμερα, τώρα, ας γίνουμε οι συμπαραστάτες όλων εκείνων που μας χρειάζονται. Με ένα χαμόγελο, με λίγο αίμα, με λίγες τρίχες, με μια αγκαλιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.