Κάνε το γιατί σε σέβεσαι

Με όλα αυτά τα οικογενειακά δράματα που ακούμε καθημερινά να συμβαίνουν γύρω μας, αγαπημένε μου αναγνώστη, σκέφτομαι ότι πραγματικά όποιος σε αυτή τη ζωή έχει μεγαλώσει με αγάπη, πρέπει να αισθάνεται τυχερός. Συζητούσα με φίλους πριν λίγες ημέρες και λέγαμε τα βιώματα μας. Όλοι μας, ευτυχώς, μεγαλώσαμε έχοντας λάβει απέραντη αγάπη, αγκαλιές και στοργή από τους γονείς μας.

Όλοι μας, πήραμε όλα εκείνα τα εφόδια που έπρεπε για να βγούμε στην κοινωνία και να παλέψουμε. Όλοι μας, έχουμε νιώσει και αναγνωρίζουμε στις γονείς μας πως έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να μας μορφώσουν, να μας διδάξουν. Όλοι μας, συμφωνήσαμε πως όλα αυτά έγιναν σαφώς για το καλό μας, αλλά και ότι μας είχαν γεμίσει και με κάποια «πρέπει». Πρέπει, που μας ανάγκασαν σαν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τι θα πει ο κόσμος, να καταπιεστούμε μη δρώντας όπως θα θέλαμε, που μας άφησαν λίγο πίσω γιατί δεν τολμήσαμε να κάνουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Αυτά τα «πρέπει» κάποιους μπορεί να τους εμπόδισαν από το να «πετάξουν». Άλλοι πάλι όμως μια μέρα ξύπνησαν και είπαν ένα τεράστιο «όχι». Όχι σε κάθε τι που τους άφηναν πίσω. Αν είναι δυνατόν ο «κόσμος» να καθορίζει πως θα ζήσεις τη ζωή σου.

Σκασίλα σου, τι θα πει ο καθένας. Η ζωή είναι δική σου και κανένας δεν μπορεί να σου πει τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Το θέμα είναι να είσαι εσύ ευτυχισμένος με τις επιλογές σου. Και συζητώντας με τους φίλους μου, πλέον νιώθω όμορφα που βλέπω πως έχουν απεγκλωβιστεί κι αυτοί από τα όποια «πρέπει» είχαν φορτωθεί στο παρελθόν. Έχουν στόχους, κυνηγούν τα όνειρα τους, θέλουν και ζητούν από τη ζωή. Μπορεί να άργησαν να καταλάβουν το δικό τους νόημα της ζωής, αλλά τώρα είναι συνειδητοποιημένοι και προπαντός έτοιμοι να μην αφήσουν ούτε μια στιγμή τους να πάει χαμένη. Αν κάτι αξίζει σε αυτή τη στιγμή είναι τα όνειρα που κάνει κάποιος. Και όχι μόνο τα κάνει, αλλά τα κυνηγά κιόλας, αδιαφορώντας για το τι θα πει ο ένας ή ο άλλος.

Γι αυτό, αγαπημένε μου, αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που νιώθουν αγκιστρωμένοι από τα «πρέπει» που τους έχει θέσει η κοινωνία, να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει χρόνος αυτό να αλλάξει. Και αυτό θα γίνει μόνο αν συνειδητοποιήσεις πως έχεις χρέος απέναντι στον εαυτό σου να ζήσεις έτσι όπως έχεις ονειρευτεί. Και ξέρεις γιατί θα το κάνεις αυτό, από σήμερα κιόλας;

Γιατί αν κάποιος πρέπει να λαμβάνει το σεβασμό σου, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, δεν είναι άλλος από τον εαυτό σου. Αρκεί να τον αγαπάς…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.