Λαμπερά ρούχα, μαύρη ψυχή

Μια βόλτα στο κέντρο φτάνει για να συναντήσεις ανθρώπους με φανταχτερά και ακριβά ρούχα. Από μικρά παιδιά, τους μαθαίνουν να φοράνε μόνο φίρμες, γιατί αυτό προστάζει η κοινωνία. Αλήθεια, πόσο υποκριτικό είναι όλο αυτό. Να μεγαλώνεις το παιδί σου, δίνοντας του όλα τα καλά υλικά αγαθά, αλλά να μη το μαθαίνεις πώς να γίνει σωστός άνθρωπος, με προσωπικότητα.

Βλέπω γύρω μου ανθρώπους να φοράνε πανομοιότυπα ρούχα, παπούτσια και γυαλιά. Να βάφονται σχεδόν το ίδιο, έχοντας την εντύπωση πως με όσο περισσότερο μεικ απ φορέσουν, ταυτόχρονα να κρύψουν και το ποιοι είναι. Πραγματικά, μου είναι αδιανόητο, αγαπημένε μου, να έχουμε καταντήσει να είμαστε τόσο ρηχοί, πιστεύοντας πως η πολυτέλεια των ρούχων μπορεί να είναι εκείνη που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους, πλούσιους, που είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι ήθελαν. Να μπούνε μέσα σε ένα κατάστημα ρούχων και να το αγοράσουν όλο. Τους έβλεπα να συχνάζουν στα πιο in μέρη, να σκορπάνε για φαγητό και ποτό τεράστια ποσά, να ταξιδεύουν και να δείχνονται στους γύρω τους, ουσιαστικά όμως γνώριζα πως πρόκειται για άτομα «άδεια». Που μόνο η εξωτερική τους ομορφιά ήταν εκείνη που θα σε προσέλκυε πάνω τους, αφού δεν είχαν βρει την ταυτότητα τους και προσπαθούσαν από εδώ και από εκεί, χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις τρίτων να σε πείσουν ότι αξίζουν. Κι όμως. Ήταν τόσο ανούσιοι και βαρετοί, χωρίς περιεχόμενο.

Όπως άλλωστε όλοι οι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την δική τους προσωπικότητα. Και όσο πιο κενοί είναι, άλλο τόσο πιο φανταχτερά ρούχα θα φορέσουν, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να σε ξεγελάσουν. Τι να το κάνω εγώ, αγαπημένε μου αναγνώστη, αν μπορώ να έχω όλα τα καλά του κόσμου, αλλά μέσα μου να μην έχω ψάξει καν τι κρύβω; Πόσες χαρές μπορεί να μου προσφέρει κάτι υλικό, όταν δεν διαθέτεις χαρακτήρα; Τι να το κάνω να διαθέτω γεμάτο πορτοφόλι, όταν δεν ξέρω τι πάει να πει ανθρωπισμός και αλληλεγγύη; Πραγματικά είναι λυπηρό να βλέπεις τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που νομίζουν ότι μια καλή ενδυμασία, γεμάτη γούστο, μπορεί να καλύψει την όποια ανασφάλεια τους, να κρύψει τους φόβους τους, ακόμη και την κατωτερότητα που πιθανό να τους διακατέχει. Και σκέφτομαι τελικά, αγαπημένε μου αναγνώστη. Πως είναι δυνατόν να μένουν και να επιμένουν κάποιοι στην επιφάνεια, και να μην βλέπουν την ουσία των πραγμάτων; Πως είναι δυνατόν να μετρούν αναλόγως με το τι κρύβει ο τραπεζικός τους λογαριασμός, αγνοώντας την αξία που κρύβει μέσα του άνθρωπος;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.