Μη διστάζεις

Συνήθως μετά από μια απογοήτευση, αγαπημένε μου αναγνώστη, θεωρούμε ότι κανένα όνειρο μας, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιτευχθεί. Και είναι τέτοια η απογοήτευση μας, που φτάνει μέχρι το σημείο να μετατρέπεται όλο αυτό σε ένα τεράστιο φόβο ότι ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την οποιαδήποτε επιθυμία μας. Και τότε είναι που κλείνεσαι στον εαυτό σου. Και στην ουσία τι έχουμε καταφέρει; Να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια, να έχουμε παραδοθεί πριν καν παλέψουμε. Παραιτούμαστε πριν καν ακόμη συνειδητοποιήσαμε τι μπορεί να πήγε λάθος, τι στράβωσε, αν φταίξαμε, αν δεν δουλέψαμε ίσως σωστά και τελικά δεν τα καταφέραμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πέσουμε στο κρεβάτι και να κοιμηθούμε, θεωρώντας πως ξυπνώντας θα έχει λυθεί το πρόβλημα δια μαγείας.

Επιδιώκεις να μην σκεφτείς τους λόγους που σε οδήγησαν στο να αποτύχεις. Έχω την εντύπωση όμως, αγαπημένε μου, πως μόνο λύση δεν είναι αυτό. Γιατί μόνο αν συνεχίζεις να ονειρεύεσαι μπορείς να κρατήσεις την ψυχή σου ζωντανή. Να δώσεις πνοή στην ζωή σου. Να αντλήσεις και πάλι δύναμη και να αρχίσεις πάλι από την αρχή να σχεδιάζεις. Αν ακολουθήσεις το δρόμο που σου λέει η καρδιά σου, αργά ή γρήγορα, εύκολα ή λίγο πιο δύσκολα, θα φτάσεις να εκπληρώσεις όλα όσα θέλεις. Γι αυτό δεν πρέπει να παραδίνουμε εύκολα τα όπλα.

Χρειάζεται να δείχνουμε μεγαλείο ψυχής, δύναμη έτσι ώστε να τροφοδοτούμε την καθημερινότητα μας και τη ζωή σας. Σκέψου, πόσα από αυτά που μέχρι σήμερα έχεις καταφέρει, κάποτε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό σου δεν είχαν περάσει. Άλλα σε φόβιζαν, άλλα δεν τολμούσες να τα προσπαθήσεις, και όμως κατάφερες πολλά να τα φέρεις στα μέτρα σου, να τα παλέψεις και στο τέλος τα κατάφερες. Φαντάζεσαι να μην είχες προσπαθήσει; Πόσα από τα όνειρα σου τώρα θα είχαν μείνει ανεκπλήρωτα; Εντάξει, κατανοώ ότι δεν είναι εύκολο πάντοτε να διαλέγεις το σωστό δρόμο. Θα κάνεις και λάθη, θα λοξοδρομήσεις, άλλες φορές πάλι θα πέσεις γιατί δεν θα έχεις υπολογίσει σωστά τις κινήσεις σου.

Για τις άλλες όμως; Τις άλλες θα φτάσεις σώος και χωρίς πληγές στον προορισμό των επιθυμιών σου. Και θα είσαι χαρούμενος, όχι μόνο γιατί τα κατάφερες, αλλά γιατί τελικά παράκουσες τις ερινύες που σου έλεγαν για το αντίθετο, και άκουσες αυτό που σου έλεγε η καρδιά σου, δίχως μια στιγμή να φοβηθείς. Γι αυτό, αν κάτι το θέλεις πολύ, μην ακούς τι σου λέει ο ένας και άλλος. Μόνο την καρδιά σου ν ΄ ακούς. Και μη φοβηθείς ούτε μια στιγμή για ν’ ακολουθήσεις τα όνειρα σου. Στο χέρι σου είναι να τα καταφέρεις, το ξέρεις. Έτσι δεν είναι;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.