Να σε αγαπάς

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάχτηκες στον καθρέφτη, αγαπημένε μου αναγνώστη; Τι φοβάσαι; Ή μάλλον, μήπως, και αν ναι, γιατί φοβάσαι να τον αντιμετωπίσεις; Ξέρω, εδώ την έχεις την απάντηση. Τον αποφεύγεις γιατί σου είναι δύσκολο να έρθεις αντιμέτωπος με την αλήθεια του.

Γιατί εκείνος δεν ξέρει να κρύβεται. Στα λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια. Σου δείχνει κατάμουτρα αυτά που εσύ νομίζεις ότι μπορείς να κρύψεις. Στα παρουσιάζει, φάτσα φόρα και αυτό είναι κάτι που δεν σου αρέσει. Σου αποκαλύπτει όλα τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ατέλειες σου. Θα σου δείξει ακόμη και το πιο μικρό σου ψεγάδι. Την οποιαδήποτε αδυναμία σου. Και εσύ έχεις αποφασίσει, χρόνια τώρα, ότι δεν θέλεις να τα βλέπεις. Τα έχεις βάλει μέσα σε κουτάκια και τα έχεις κρύψει τόσο βαθιά που κανείς δεν πρόκειται να τα ανακαλύψει. Ή έτσι τουλάχιστον θέλεις να πιστεύεις. Και άντε πες ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου για λίγο καιρό. Θεωρείς ότι κάνεις το σωστό; Θα σου πω εγώ που κάθε μέρα τολμάω (αν και δεν με συμφέρει) να κοιτιέμαι στον καθρέφτη και να μην φοβάμαι (τις περισσότερες φορές).

Μια χαζομάρα και μισή κάνεις. Δηλαδή τι; Αν δεν κοιταχτείς στον καθρέφτη, θα αποφύγεις να έρθεις αντιμέτωπος με αυτό που είσαι; Και ποιος σου είπε ότι σημασία έχει μόνο η εικόνα που θα δεις; Μα μια ρυτίδα θα εμφανιστεί, μα μια άσπρη τρίχα εκεί που δεν την περιμένεις. Αυτά που αλλάζουν; Αυτά σε τρομάζουν; Είναι δυνατόν να λογαριάζεις την αξία του εαυτού σου ανάλογα με το πόσα κιλά θα σε δείξει η ζυγαριά ή αν το πρωί θα σηκωθείς με μαύρες σακούλες ή όχι κάτω από τα μάτια σου; Μεγαλώνεις. Ε, και; Τι σημαίνει αυτό; Σου είναι τόσο απωθητικό να δεις την ηλικία σου έτσι όπως αντικατοπτρίζεται μέσα από το πρόσωπο σου; Η ζωή σου όλη, εσύ, είσαι πίσω από αυτό το πρόσωπο. Όλα όσα έζησες, όσα αγάπησες, όσα σε πίκραναν και σε στεναχώρησαν κρύβονται εκεί μέσα. Καλό το να διατηρούμαστε σωματικώς άψογοι, αλλά το μέσα σου ποιος περιμένεις να το γυμνάσει; Το θέμα είναι να αγαπάμε τους εαυτούς μας. Να τους κανακεύουμε. Να τους κάνουμε μόνο καλό.

Να τους προστατεύουμε. Το τι είναι όμορφο για τον καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό. Το μέσα σου όμως, η ψυχή σου και αυτά που αντιπροσωπεύεις αξίζουν σίγουρα περισσότερα. Έτσι θα σε υπολογίσει ο άλλος. Έτσι θα σου δείξει εμπιστοσύνη. Γι αυτό αγάπησε τα ελαττώματα σου. Απλά αποδέξου τα. Μη κάνεις καμία προσπάθεια να τα κρύψεις. Προς Θεού. Πίστεψε στον εαυτό σου, πάλεψε, δημιούργησε, αγάπησε. Πάνω απ’ όλα εσένα, το είδωλο σου στον καθρέφτη και μετά όλους τους υπόλοιπους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.