Όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε

Το αναφέρουμε συχνά ως παράδειγμα. «Πήγαινε σε ένα νοσοκομείο να δεις τον πόνο» λέμε στους γύρω μας, προσπαθώντας να τονίσουμε την δική μας καλή φυσική και όχι μόνο κατάσταση. Και είναι η πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν σε έβγαλε πρόσφατα ο δρόμος σου στο Νοσοκομείο Βόλου και αν αυτά που είδες σε έκαναν να συνειδητοποιήσεις σε πόσο λάθος μονοπάτι έχουμε οδηγήσει τις ζωές μας. Είναι η στιγμή που αντικρίζεις από μικρά παιδάκια μέχρι ηλικιωμένους να υποφέρουν. Να είναι άρρωστοι. Να είναι χλωμοί και ταλαιπωρημένοι.

Με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να είναι αλλοιωμένα. Να αγωνιούν κάθε φορά που ο γιατρός θα μπει στο θάλαμο που νοσηλεύονται και θα τον «ταράζουν» στις ερωτήσεις όταν τον βλέπουν προβληματισμένο, κοιτώντας τις εξετάσεις τους. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, φοβισμένοι, που για το μόνο που παρακαλάνε είναι να καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από την περιπέτεια της υγείας τους.

Τους βλέπεις και εκείνη τι στιγμή σκέφτεσαι όλα αυτά που έχεις βάλει εσύ ως προτεραιότητα στη ζωή σου. Ονειρεύεσαι λεφτά, καλοπέραση και ταξίδια. Δεν είναι κακό αυτό. Εννοείται πως κάθε άνθρωπος θέλει να περνάει καλά και είναι απόλυτα λογικό. Μόνο που δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να μας απασχολεί, το πώς θα βρούμε λεφτά για να περάσουμε καλά και μόνο. Βλέπεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, αυτό που ως ευχή κάνουμε συνεχώς, το «την υγεία μας να έχουμε» κρύβει όλη την ουσία. Όλα εξαρτώνται από αυτήν. Όλα μας τα όνειρα, όλα μας τα θέλω, όλα εκείνα που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα, αν δεν θέλει η υγεία, δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν σάρκα και οστά. Υγεία λοιπόν. Τόσο πολύτιμη, αλλά και τόσο ευαίσθητη. Και παρά που γνωρίζουμε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα γεγονότα με το θέμα αυτό μπορούν να έρθουν τα πάνω – κάτω, ωστόσο τη θεωρούμε τόσο μα τόσο δεδομένη.

Αμελούμε να πάμε για να εξεταστούμε. Ακούμε για γιατρό και στρίβουμε γωνία. Ξεχνάμε ότι είναι κάτι που πρέπει να φροντίζουμε, αν όλα θέλουμε να κυλάνε με φυσιολογικό τρόπο. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι αν δεν είσαι καλά στην υγεία σου; Τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να σου προσφέρει χαρά σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου; Τα χρήματα; Ο έρωτας; Το καλό αυτοκίνητο; Το πολυτελές σπίτι; Μεταξύ μας, αν δεν έχουμε την πολυτέλεια της υγείας, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας κάνει χαρούμενους. Ας το μη το ξεχνάμε. Από εκεί ξεκινούν και εκεί τελειώνουν όλα. Γι αυτό ας μας προσέχουμε. Ας παρατείνουμε όσο μπορούμε το χρόνο που θα μας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τον πόνο. Α

Ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε εμείς οι υπαίτιοι να απειληθεί η ζωή μας και παράλληλα τα όνειρα μας. Αν ρωτήσεις κάποιον συνάνθρωπο σου που νοσεί, ξέρεις τι θα σου πει; Πως τίποτα δεν υπάρχει πιο σημαντικό από το να ξαναβρεί την υγειά του. Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις έχεις την τύχη να είσαι απόλυτα υγιής, εκτίμησε αυτό το δώρο που έχεις στα χέρια σου και φρόντισε να το προστατεύσεις. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν…Μη σκας!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.