Όσα λεν οι άνδρες μεταξύ τους

Σε μια πρόσφατη έξοδο, παρατηρούσα δυο άντρες να κάθονται στο μπαρ. Φαίνονταν να περνάνε καλά, αφού τα γέλια τους έδιναν και έπαιρναν. Όταν σηκώθηκαν να πληρώσουν για να φύγουν, προφανώς τα λεφτά του ενός δεν έφταναν και έτσι προθυμοποιήθηκε ο άλλος να πληρώσει. Έτσι κάνουν οι άντρες. Μοιράζονται, από τσιγάρα και φαγητό μέχρι και τα πιο τρελά τους όνειρα. Έτσι είναι η αντρική φιλία.

Δεν θα μπει ο άλλος στη διαδικασία να σκεφτεί πόσα έδωσα και τι θα πάρω. Είναι ο φίλος του, ο αδελφός του και αυτό φτάνει και περισσεύει για να κάνεις τα πάντα για εκείνον. Θα μου πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί ανάμεσα και στις γυναικείες φιλίες. Πολύ πιο δύσκολα, έχω να σου απαντήσω εγώ. Μπορείς να κάνεις εικόνα για παράδειγμα έναν άντρα να μαλλιοτραβιέται;

Έχεις δει άντρες να μαλώνουν και να το κρατάνε μανιάτικο; Σπάνια. Γι αυτό και χαίρομαι να βλέπω αντρικές φιλίες να αντέχουν στο χρόνο. Ακόμη και από το σχολείο, αρκετοί συμμαθητές μου έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη φιλία τους στο χρόνο. Μια φιλία που μπορεί να άρχισε τυπικά, αλλά κατέληξε να είναι ουσιαστική. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς τσακωμούς, χωρίς να διστάσουν να τρέξουν όταν υπάρχει ανάγκη. Γιατί, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι άντρες, είναι κατά βάθος ρομαντικοί και εκτιμούν όσα ο άλλος έχει κάνει γι αυτούς.

Όταν ήταν δίπλα τους μετά από ένα χωρισμό, όταν είχε προβλήματα με τη δουλειά, όταν δεν είχε μία και απλόχερα ο άλλος του δάνεισε, όταν ήταν εκεί στις πιο μεγάλες χαρές και λύπες του. Ο καθένας μας αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά πόσο σημαντικό δεν είναι να ξέρεις ότι θα σηκώσεις ένα τηλέφωνο και ο άλλος θα σταθεί δίπλα σου κερί αναμμένο, μέχρι να σε ξαναδεί να παίρνεις τα πάνω σου και να χαμογελάς. Να σε βλέπει δυνατό, μακριά από δυσάρεστες σκέψεις, προσπαθώντας να βρει εκείνος τη λύση για τα δικά σου προβλήματα.

Μεγάλο προνόμιο να έχεις τέτοιους φίλους, που απέδειξαν σε βάθος χρόνο ότι την εμπιστοσύνη που τους έδειξες, δεν την εκμεταλλεύτηκαν ούτε στο παραμικρό. Που θα σε συμβουλεύσουν όταν δουν ότι κάπου πας να παραστρατήσεις. Που θα πιούνε μαζί σου, σε κάποια φάση που δεν είσαι καλά, και ας σιχαίνονται το αλκοόλ. Οι γυναίκες έχουν άλλους κώδικες, άλλες τακτικές. Η ανδρική φιλία όμως είναι αλλιώς. Γιατί πέρα από εντάσεις, καταστάσεις και συνθήκες που δοκιμάζουν πραγματικά μία φιλία, καταφέρνουν και τις ξεπερνούν. Εύκολα ή δύσκολα λίγη σημασία έχει. Η ουσία είναι ότι τιμάει ο ένας τον άλλον και αυτό στις μέρες μας το λες και θείο δώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.