Ουφ, ποιος σηκώνεται τώρα από το κρεβάτι;

Υπάρχουν κάποιες ημέρες την εβδομάδα, αγαπημένε μου αναγνώστη, που αν γινόταν να μην σηκωθείς καθόλου από το κρεβάτι σου, θα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να σου συμβεί. Θες η κούραση, θες λίγο οι υποχρεώσεις, που δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να έρθεις αντιμέτωπος, θες ότι απλά βαριέσαι, σου φαίνεται αδιανόητο να σηκωθείς, ακόμη και όταν το ξυπνητήρι χτυπάει τόσο δυνατά που σου έρχεται να το ρίξεις από το μπαλκόνι. Σίγουρα σου έχει συμβεί η ψυχολογία σου να μην είναι και στα καλύτερα της και να αρνείσαι να κάνεις το οτιδήποτε.

Σου φτάνει να καθίσεις μέσα στο σπίτι σου, να κλείσεις τηλέφωνα και υπολογιστή και να μην έρθεις σε επαφή με κανέναν. Ακόμη και ενδοιασμούς να έχεις, ακόμη και τύψεις ότι θα μείνει πίσω η δουλειά, αφήνεις στην άκρη τη λογική και πηγαίνεις εκεί που σου λέει το μυαλό. Το αποφάσισες. Δεν θέλεις να το κουνήσεις ρούπι από το κρεβάτι σου. Θέλεις να μείνεις εκεί. Κι ας μην κάνεις τίποτα. Ας κοιτάς όλη την ημέρα το ταβάνι. Ας ανάβεις το ένα τσιγάρο πάνω στο άλλο. Ας κατεβάζεις τους καφέδες σαν νερό.

Ας ανοιγοκλείνεις ένα βιβλίο, που το άνοιξες στην προσπάθεια σου να χαλαρώσεις. Ας γυρνάς πίσω πάλι στο κρεβάτι. Σου αρκεί που νιώθεις την ηρεμία του σπιτιού σου, την ασφάλεια του. Που δεν ακούς τα τηλέφωνα να χτυπάνε στη δουλειά, που δεν ακούς τα παράπονα των πελατών, που δεν έχεις μπροστά σου μια στοίβα από χαρτιά με υποχρεώσεις που πρέπει να φέρεις εις πέρας. Μπορεί τα προβλήματα να συνεχίζουν να «τρέχουν» στο μυαλό σου, αλλά μέσα στο γνώριμο περιβάλλον του σπιτιού σου, όλα φαίνονται διαφορετικά. Είσαι πιο ήρεμος, τα σκέφτεσαι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Χρειαζόσουν απλά να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει. Να δει τα πράγματα αποστασιοποιημένα. Να βάλεις να ακούσεις την μουσική που σου αρέσει, να κάνεις μια βόλτα, να δεις ένα φίλο, να αφήσεις τον εγκέφαλο σου να αναπνεύσει, να πάρει μια ανάσα, να αδειάσει απ’ όλα όσα τον προβληματίζουν. Ακόμη και το απόλυτο τίποτα να θες να κάνεις, είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Δεν είναι όλες οι μέρες για να ασχολούμαστε με υποχρεώσεις και εργασία, πώς να το κάνουμε; Είναι και κάποιες μέρες που ξυπνάς και θέλεις να κάνεις μόνο αυτά που επιθυμείς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και ξέρεις πόσο βοηθά αυτό στο να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα μέσα στο κέφι και την αισιοδοξία ε; Δοκίμασε το την επόμενη φορά που θα ακούσεις το ξυπνητήρι σου να «ουρλιάζει» μέσα στο αυτί σου και εσύ δεν θέλεις να σηκωθείς. Δοκίμασε το, πιο πολύ για να πείσεις και τον εαυτό σου ότι δεν ζεις για να δουλεύεις και για να πληρώνεις λογαριασμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.