Που τον χωράς τόσο εγωισμό;

Δεν είχες όρεξη να κάνεις τίποτα. Το μόνο που ήθελες ήταν να κουλουριαστείς στον καναπέ και να βυθιστείς στις σκέψεις σου. Έτσι νιώθεις ασφάλεια εσύ. Όταν είσαι σε απόσταση από τρίτους, έτσι έμαθες, μόνος σου να επουλώνεις τις πληγές σου. Νιώθεις απογοητευμένος. Σκέφτεσαι πως ήρθαν έτσι οι καταστάσεις. Αναρωτιέσαι που πήγε η κοινωνικότητα σου, η αγάπη εκείνη που έδινες απλόχερα στους γύρω σου. Αναρωτιέσαι που έκρυψες εκείνο το γελαστό παιδί που ακόμη και στα δύσκολα δεν το έβαζε κάτω, αλλά συνέχιζε να χαμογελά, ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν. Αναρωτιέσαι γιατί από δοτικός τύπος κατάντησες τόσο εγωιστής.

Μην ψάχνεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα σου την λύση στους γύρω σου. Μέσα σου κοίτα. Ξέρεις πολύ καλά και το πώς και το γιατί, άσχετα αν το αρνείσαι και συνεχίζεις να δικαιολογείς τη στάση σου. Να σου πω ένα μυστικό; Δεν είσαι ο μόνος που προφανώς κάποιος σε πλήγωσε, κάποιος σε απογοήτευσε, κάποιος δεν σου φέρθηκε όπως θα περίμενες. Πέρα λοιπόν από αυτά που θα πρέπει να τα θεωρείς δεδομένα, σου λέω πως για ότι μα ότι μας συμβαίνει δεν φταίει κανένας άλλος, παρά οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Η στάση που επιλέξαμε να κρατήσουμε. Ξέρω. Σε όλους μας θα συνέφερε να ρίξουμε το βάρος για τα δικά μας λάθη αλλού. Αλλά αν πλέον κοιτάζεις στον καθρέφτη και βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάψεις να αρέσκεσαι στο να χαϊδεύεις τα αυτιά σου και να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα.

Δεν έχεις χρόνο για κλάματα. Σκούπισε τα δάκρυα σου και προσπάθησες να πετάξεις από πάνω σου κάθε ίχνος εγωισμού. Δεν κουράστηκες να σηκώνεις τόσα τείχη; Καιρός μόνος σου να τα γκρεμίσεις και να θυμηθείς πως είναι να είσαι πάλι άνθρωπος. Με καρδιά, ψυχή κι ανθρώπους γύρω του που θα τον αγαπούν και θα τους αγαπά. Προφανώς και πάλι τα πάντα δεν θα κυλούν ρολόι. Πάλι θα απογοητευτείς, πάλι θα σε πικράνουν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα έχεις ξεχάσει να ζεις. Να αγαπάς, να ερωτεύεσαι, να θυμώνεις, να ονειρεύεσαι, να στοχεύεις. Α, και που είσαι; Μη ξεχνάς, που και που να ακούς το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Ναι, εκείνο που καμιά φορά σου μιλάει στο αυτί και σου θυμίζει όλα εκείνα που επιθυμείς, όλα τα όνειρα που έκανες, που κατευνάζει τους φόβους σου, που σου λέει να προχωρήσεις. Γιατί το παιδί ξέρει τι σημαίνει να μοιράζεσαι, να δίνεις, να μην έχεις εγωισμούς, να εκτιμάς. Να το ακούς λοιπόν. Είναι ίσως το μόνο που θα είναι πάντα εκεί για σένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.