Βγες έξω

Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού. Το συζητάμε εδώ στο γραφείο και πραγματικά δεν καταλάβαμε φέτος πως έχει περάσει τόσο γρήγορα το καλοκαίρι. Και δεν είναι ότι πέρασε γρήγορα, δεν το απολαύσαμε κιόλας όπως του έπρεπε. Μένει ένας ολόκληρος μήνας όμως στη διάθεση μας. Για να κάνουμε, αν όχι όλα, έστω μερικά από όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε ενόψει του θέρους. Και αν με ρωτάς πως μπορεί να σωθεί η παρτίδα; Με το να μη μείνουμε καθόλου σπίτι. Μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα έξω; Ε, ας το κάνουμε.

Ας ακολουθήσουμε τους φίλους μας, όπου και αν πηγαίνουν. Ακόμη και αν σε έχουν πιάσει οι κλειστές σου και προτιμάς να κάτσεις στο σπίτι να αράξεις, παρέα με το βιβλίο σου, εμπιστέψου με και μη το κάνεις. Θα το μετανιώσεις. Είπαμε, ακόμη είναι καλοκαίρι και η εποχή αυτή δεν είναι για να κλείνεσαι μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου. Μια βόλτα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Ακόμη και μόνος σου.

Κάποιον γνωστό θα βρεις εκεί έξω. Κάνε κάτι που να σε διασκεδάσει, από μια ταινία στον κινηματογράφο, μια ποδηλατάδα, κάτι βρε αδελφέ. Γιατί αν δεν νιώσεις τώρα ελεύθερος, πότε πιστεύεις ότι θα το νιώσεις; Γιατί μη που πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι δε νιώθεις όμορφα όταν είσαι περιτριγυρισμένος από φίλους. Όταν μπορείς να αστειευτείς και να γελάσεις, ξεχνώντας έτσι ότι άλλο μπορεί να σε απασχολεί.

Γι αυτό σου λέω. Μη νομίζεις ότι κλεισμένος στον εαυτό σου και στο σπίτι μπορείς να καταφέρεις κάτι καλό. Αντιθέτως. Αν σε προσκαλέσουν λοιπόν για μια βόλτα, μην την αρνηθείς. Εκεί, παρέα με τους φίλους σου, μπορείς να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου, να ανοίξεις την καρδιά σου, να ακούσεις ότι μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα προβλήματα από εκείνα που εσύ νομίζεις, να δεις τα πράγματα αλλιώς.

Ίσως τελικά να τα έχεις παραφουσκώσει στο μυαλό σου, ίσως τα ασήμαντα να τα έχεις χρήσει σημαντικά, ίσως λίγο καθαρός αέρας και ένα ποτήρι κρασί, κοιτώντας τη θάλασσα, να σε κάνουν να δεις με άλλη ματιά μια κατάσταση. Εκεί έξω είναι η ζωή. Κατανόησε πόσο τυχερός είσαι, έστω και με αυτά που έχεις, που αν προσπαθήσεις όμως μπορεί να γίνουν περισσότερα και έτσι να ησυχάσεις και εσύ και να βρεις την ευτυχία, που στο μυαλό σου πιστεύεις ότι δεν έχεις ακόμη βρει. Ρίξε μια ματιά γύρω σου, συνειδητοποίησε τι συμβαίνει και ίσως νιώσεις πραγματικά ευλογημένος για όλα όσα έχεις την ευκαιρία να βιώνεις, έστω και με δυσκολίες πολλές φορές. Τι λες λοιπόν; Πάμε μια βόλτα;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.