Υπάρχει αγάπη εδώ

Ακόμη και σε θέματα αγάπης έχουμε καταντήσει να γίνουμε μίζεροι, αγαπημένε μου αναγνώστη. Βλέπεις ένα ζευγάρι στο δρόμο, να αγκαλιάζεται και να φιλιέται. Δεν σου κάνει τίποτα εντύπωση. Τους προσπερνάς και κάνεις υπολογισμούς στο μυαλό σου.

Σκέφτεσαι πως σίγουρα δεν πρέπει να έχουν κλείσει μήνα μαζί. Σκέφτεσαι πόσο κόπιασες εσύ για τις δικές σου σχέσεις, που απέτυχαν, τους γάμους των φίλων σου που δεν είχαν αίσιο τέλος, όλα εκείνα τα υποτιθέμενα τέλεια ζευγάρια, που νόμιζαν πως βρήκαν το άλλο τους μισό, αλλά που τελικά δεν στέριωσαν και κατέληξαν να ζουν χώρια. Η αλήθεια είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζουμε με κυνισμό τα θέματα της αγάπης. Ως ένα σημείο μπορεί και να τους δικαιολογώ. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ή όχι στον έρωτα και την αγάπη, ανάλογα και με τα βιώματα του. Σεβαστή η κάθε γνώμη, αλλά με συγχωρείτε που θα σας χαλάσω το σκηνικό, μα εκεί έξω εξακολουθεί να υπάρχει αγάπη. Και έρωτας. Και όμορφες σχέσεις. Ιδανικές. Που είναι βασισμένες στο σεβασμό και την συντροφικότητα.

Ναι, μη σου κάνει εντύπωση. Εκεί έξω κυκλοφορούν ζευγάρια που έχουν βρει το άλλο τους μισό. Που ζουν μονιασμένοι για χρόνια και εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι. Ζευγάρια που δείχνουν ο ένας στον άλλον κατανόηση. Που έχουν βρει τον τρόπο να περνάνε καλά και να μην βαλτώνουν μέσα στις σχέσεις τους. Που μένουν μαζί, όχι γιατί συνήθισαν, ούτε γιατί έτσι τους βόλεψε. Είναι μαζί από επιλογή. Γιατί υπάρχει ανάμεσα τους αγάπη. Όχι, δεν σου μιλάω για ζευγάρια που πρωταγωνιστούν σε ταινίες.

Σου μιλώ για ζευγάρια της διπλανής μας πόρτας. Αν ανοίξεις τα μάτια σου και δεν επικεντρωθείς σε όλα τα άσχημα που έμαθες να ακούς και που μόνο αρνητικά συναισθήματα προκαλούν, θα τα ανακαλύψεις. Όχι, ο κόσμος δεν είναι γεμάτος από απιστίες, από χωρισμούς, διαζύγια. Όχι, η σχέση δεν είναι μόνο δύσκολες στιγμές στη συγκατοίκηση. Όχι, η αγάπη δεν προκαλεί πόνο.

Γι αυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι εκεί έξω υπάρχει και μάλιστα σε αφθονία. Και χαίρομαι που βλέπω ζευγάρια που καταφέρνουν, ακόμη και κάτω από δύσκολες καταστάσεις, να κρατούν την ποιότητα στη σχέση τους. Που παρά τα όποια προβλήματα, δεν χάνουν την πίστη τους και δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσα σε εκείνους και την αγάπη τους. Που ξέρουν τι πάει να πει εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμός. Που έχουν δημιουργήσει μια σχέση και καταφέρνουν να τη διατηρούν, παρά τα όποια προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει. Ρίξε μια ματιά γύρω σου, πέρα από χωρισμούς και διαζύγια.

Παρατήρησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που κάθεται στο παγκάκι και γελάει. Δες τον παππού που συνοδεύει την γυναίκα του στο γιατρό, γιατί εκείνη φοβάται. Σκέψου ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί και αναρωτήσου πως έχουν καταφέρει να περνάνε ακόμη καλά. Σκέψου και θα εκπλαγείς κι εσύ με το πόση αγάπη υπάρχει εκεί έξω…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.