1.500 πρόσφυγες στο Κυψελοχώρι

«Φωτιές» άναψε η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών στους Λαρισαίους που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη για το προσφυγικό που έγινε σε βαρύ κλίμα. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία δομής στο Κυψελοχώρι και ειδικότερα στο στρατόπεδο «Ζώγα». Η σύσκεψη έγινε χωρίς την παρουσία υπουργών, ενώ οι Λαρισαίοι διατύπωσαν ενστάσεις για τη δομή στο Κυψελοχώρι. Την ώρα της σύσκεψης στο Κυψελοχώρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία κατοίκων.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόταση του υπουργείου για τις νέες δομές προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική χώρα για να ανακουφιστούν τα νησιά. Ανάμεσά τους και η δομή στο Κυψελοχώρι, που σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα φιλοξενήσει 1.500 πρόσφυγες και θα πρέπει να είναι έτοιμη το επόμενο δίμηνο!

Στη σημερινή σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο νομό Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης μαζί με τους αντιδημάρχους του Γιώργο Νικολάου και Νίκο Μητσογιάννη.

Οι Λαρισαίοι προέβαλαν ενστάσεις για τη νέα δομή στο Δήμο Τεμπών και η μόνη υπόσχεση που έλαβαν ήταν πως τα κυβερνητικά στελέχη θα το επανεξετάσουν.

Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκαν οι υπουργοί Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης και Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης κά.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.