Ειδική μοριοδότηση για μαθητές της Γ’ Λυκείου της σεισμόπληκτης Λάρισας

Ζητά το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων

Ειδική μοριοδότηση για μαθητές της Γ’ Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών της Λάρισας ζητά το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων, με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, η σεισμική δραστηριότητα έχει διαμορφώσει ένα νέο, εντελώς διαφορετικό τοπίο, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ο χώρος της παιδείας και μπορούμε όλοι μας να αντιληφθούμε το βάθος και την έκταση του προβλήματος (που πέραν της υλικής διάστασης έχει και σημαντικές συναισθηματικές και ψυχικές προεκτάσεις), που απ’ ότι φαίνεται μέχρι σήμερα έχουν δυστυχώς διαλάθει της προσοχής των αρμόδιων Υπουργείων. Η προετοιμασία των υποψηφίων για τις Γενικές Εξετάσεις (Πανελλήνιες Εξετάσεις) στις πληγείσες περιοχές έχει πλέον καταστεί προδήλως ανεπαρκής, με δεδομένο ότι οι προσκληθείσες ζημίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς μετασεισμούς έχουν οδηγήσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρείας».
Σε κάθε περίπτωση, στο μετασεισμικό περιβάλλον των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, ακόμη και η σύγχρονη τηλεκπαίδευση (πέραν της διακοπής για 1 εβδομάδα και πλέον σε τοπικό επίπεδο) δεν είναι αυτονόητη για την μαθητική κοινότητα λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας και λόγω των αντικειμενικών συνθηκών (συχνότητα ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων, διαμονή πολλών μαθητών σε δευτερεύουσες εξοχικές κατοικίες ή σε συγγενικές/ φιλικές κατοικίες, χωρίς δυνατότητα ή ευχέρεια πρόσβασης στο διαδίκτυο – σταθερή τηλεφωνία).

«Ως ΣΟΕΔ θεωρούμε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις πληγείσες περιοχές του Ν. Λάρισας, από την πρόσφατη σεισμική ακολουθία, έχει δημιουργήσει ανισότητα μεταξύ των εκεί μαθητών της Γ’ Λυκείου με τους «συναγωνιζόμενούς» τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε δέκτες καθημερινά της ανησυχίας και της αγωνίας ότι, λόγω προφανώς ανωτέρας βίας, τα αποτελέσματα που θα φέρουν τα τέκνα τους κατ’ ελάχιστο θα τα αδικούν ως μαθητές.

Ορμώμενοι από όλα τα ανωτέρω και γνωρίζοντας την ευαισθησίας που έχετε προσωπικά για κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και βοήθειας, παρακαλούμε όπως ενσκήψετε και στην εν λόγω περίπτωση και δώσετε λύση κατά την κρίση σας», καταλήγουν οι οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.