Έρχεται απότομη καιρική αλλαγή; Τί λέει ο Λαρισαίος προγνώστης Θ. Χατζηγρίβας

Σε ρυθμούς άνοιξης ζει τις τελευταίες ημέρες η Λάρισα με την θερμοκρασία να έχει φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη και αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα, η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη ίσως φτάσει και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο διαφαίνεται μία τάση για απότομη αλλαγή του καιρού με ψυχρές μάζες και χιόνια ίσως ακόμη και στα πεδινά.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση:
Θα συνεχιστούν οι υψηλές τοπικά θερμοκρασίες για την εποχή, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 23.02.2023.

Μάλιστα δεν αποκλείουμε και τιμές από 21 έως 23 βαθμούς κυρίως στο εσωτερικό, και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Θα ανέβουν σταδιακά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, αλλά η σχετική υγρασία, η τοπική παχνη ,και κάποιες ομίχλες κυρίως νωρίς το πρωί, θα μας κάνουν να αισθανόμαστε το κρύο αρκετά.

Δυστυχώς και εν μέσω αιφνίδιας στρατοσφαιρικης θέρμανσης, δεν μπορούμε να επεκταθούμε αρκετά στις ημέρες, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν με μεγάλη ευκολία ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες, βάζοντας μας σε κίνδυνο να εκτεθούμε.

Φυσικά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά μπαίνουν κάποιες υποψηφιότητες στα δυτικά, και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά, με πιθανές προεκτάσεις για κάποιες βροχές.
Και πάλι όμως δεν γνωρίζουμε αν η χώρα μας βρεθεί εκείνο περίπου το διάστημα σε ψυχρό η θερμό τομέα, ενός συστήματος που θα επηρεάζει τα βόρεια Βαλκάνια.

Θα μπορούσαμε να δώσουμε μια τάση, όπως έχω αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις που θέλει μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής Ηπείρου, με αυξημένες πιθανότητες και για τη χώρα μας ,να βρεθούμε υπό την επιρροή μιας ιδιαίτερα ισχυρής ψυχρής κατεβασιάς ,με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, και χιόνια ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

Όπως είπα όμως και παραπάνω ,το φαινόμενο της αιφνίδιας στρατοσφαιρικης θέρμανσης (ΑΣΘ) ,δεν μας αφήνει περιθώρια για να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά, ούτε καν στα κοντινά.

Σίγουρα οι φίλοι αγρότες θέλουν βροχές, και ίσως τελικά να καταφέρουν να φτάσουν, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα θέλαμε ισχυρό Παγετό μέσα στον Μάρτιο καθώς θα μπούνε σε περιπέτειες αρκετά καρποφόρα δένδρα, πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί ζεστές με κίνδυνο να ανθίσουν.

Εδώ είμαστε να δούμε την ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.