Γουργουλιάνης: Σε έξαρση η γρίπη τις επόμενες εβδομάδες

Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής κρούει το κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της γρίπης στη Λάρισα.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, τονίζει ότι «τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να έχουμε μια συνεχή έξαρση της γρίπης η οποία μάλιστα έχει επιθετική μορφή. Άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα και θα κορυφωθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου- αρχές Φεβρουαρίου και μάλλον θα τελειώσει κάπου στις αρχές Μαρτίου, ίσως και λίγο νωρίτερα λόγω της σφοδρότητάς της».

Άρα το Ιανουάριο και κάποιες εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα ζούμε με την γρίπη. Ήδη πάντως τα περιστατικά είναι αυξημένα. Η Πνευμονολογική με 26 κρεβάτια αυτή τη στιγμή έχει 60 ασθενείς! Πάντως σε συνεργασία με την διοίκηση γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν και άλλες κλίνες.

Οι ομάδες που κυρίως ζητούν νοσηλεία είναι ηλικιωμένοι και ασθενείς με άσθμα, με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και ζάχαρο. Αυτές οι ομάδες- σύμφωνα με το κ. Γουργουλιάνη- κάνουν πυρετό, έχουν ακτροαστικά και εκδηλώνουν γενικά πιο έντονα συμπτώματα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η γρίπη μέχρι στιγμής ενώ παρουσιάζει πολλά περιστατικά δεν παρουσιάζει θανάτους κάτι πραγματικά θετικό.

Τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν είναι ότι από όσους ζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη το 60% έχει εμβολιαστεί έστω και καθυστερημένα.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/01/05/gourgoulianis-sto-onlarissa-gr-se-exarsi-gripi-sti-larisa-tis-epomenes-evdomades-pies-omades-vriskonte-se-kindino/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.