Βιέννη και Τρίκαλα αγαπημένοι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

Μακρια απο το σπιτι τους εστω και για μερικες ημερες επιθυμουν να βρεθουν κατα την εορταστικη περιοδο του 2019 αρκετοι Ελληνες, που αναζητουν εκεινο το πακετο των ολιγοημερων διακοπων, που θα τους επιτρεψει να αποκτησουν νεες παραστασεις. “Φετος τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα απο περυσι, μιλαμε για μια αυξηση της ταξης του 5% με 10% τοσο στο εσωτερικο, οσο και στο εξωτερικο”, τονισε μιλωντας στον ραδιοφωνικο σταθμο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορειο 104,9 FM” ο Βυρων Θεολογης, προεδρος της Ενωσης Τουριστικων Γραφειων Μακεδονιας-Θρακης που προσεθεσε πως οι επιλογες προορισμων παραμενουν σε μεγαλο βαθμο σταθερες. “Αγαπημενοι προορισμοι ειναι για αλλη μια φορα ειναι η Βιεννη, η Πραγα, η Βουδαπεστη, το Λονδινο, το Παρισι, η Βαρκελωνη και η Κυπρος” εξηγησε και προσθεσε πως ζητηση εχουν “και οι εξωτικοι προορισμοι”.

Διαθεσιμες για το κοινο της Μακεδονιας και της Θρακης και με σημαντικη κινηση ειναι δε συμφωνα με τον κ.Θεολογη και οι οδικες εκδρομες, “που προτιμουνται παρα πολυ απο τον κοσμο”, με την Σοφια, τη Φιλιππουπολη, την Οχριδα και τη Βρατισλαβα να αποτελουν επιπλεον επιλογες για την εποχη των εορτων: “ο κοσμος ταξιδευει και ειναι ευχαριστο αυτο”, σημειωνει με εμφαση ο κ.Θεολογης.

“Εκδρομη ξανα” για την Τριτη Ηλικια, αλλα και για τους πολυ νεους

“Απο περυσι αρχισαν δειλα-δειλα και φετος εκαναν δυναμικη παρουσια ενδιαφερομενοι απο την Τριτη Ηλικια, η οποια ειχε παραμερισει τα προηγουμενα χρονια, με τους υποψηφιους ταξιδιωτες να εχουν δωσει τη σκυταλη στα παιδια τους. Φετος και αυτοι ξαναμπηκαν δυναμικα και κανουν ενα ταξιδι ετησιως, ενω εμφανιστηκαν και οι πολυ νεοι, που επισης θα κατακλυσουν τα χιονοδρομικα κεντρα ειτε εντος, ειτε εκτος Ελλαδας”, εξηγει ερωτηθεις για το προφιλ του γιορτινου ταξιδιωτη ο προεδρος της Ενωσης Τουριστικων Γραφειων Μακεδονιας-Θρακης. “Οι ανθρωποι στις ηλικιες 50+ ταξιδευαν και εκαναν τουλαχιστον δυο με τρια ταξιδια το χρονο και ειναι ευχαριστο που ξαναγυρισαν”, σχολιαζει ο κ.Θεολογης.

Νικητης και παλι… ο Μοτσαρτ, χιτ τα Τρικαλα

“Η πρωτη θεση και φετος ανηκει στη Βιεννη. Η μελωδικη, η αυτοκρατορικη Βιεννη, που βρισκεται σε αυτη τη θεση επι πολλα ετη συνεχιζει και παλι, ενω ακολουθει η Πραγα, που την τελευταια δεκαετια εχει ξεπερασει τη Βουδαπεστη”, απαντα οταν θα του ζητηθει να δωσει μια τελικη καταταξη λιγες ημερες πριν απο το τελος του 2019 ο κ.Θεολογης, ενω τονιζει πως η ανακαταταξη οφειλεται στον πιο συμπαγη σχεδιασμο της τσεχικης πολης, που οι Ελληνες επιλεγουν επειδη “μπορει να περπατηθει πιο ευκολα”. Σε ο,τι αφορα τα Βαλκανια και τις χωρες βορειως της Βορειας Ελλαδας, ο κ.Θεολογης σημειωνει πως υπαρχει ζητηση αν και προορισμοι οπως το Βελιγραδι που βρισκεται σε σχετικη εγγυτητα “δεν επιλεγονται απο το κοινο και οι νεες επιλογες και αεροπορικης μεταβασης εχουν αποτελεσμα σταδιακα”. Επιδραστικος με αρνητικο τροπο παραγοντας και για τη συγκεκριμενη πολη αλλα και για αλλες σχετικα κοντινες ειναι, συμφωνα με τον κ.Θεολογη “το συνδρομο της επιθυμιας των πελατων να πανε καθε χρονια και πιο μακρια απο το σπιτι τους”, για να αισθανθουν πως η επιλογη τους τους μετεφερε το μακρυτερο δυνατο απο τις καθημερινες τους παραστασεις.

Στο χιονι και τα Τρικαλα θα παμε εντος Ελλαδας

Σε ο,τι αφορα τελος την αναζητηση του λευκου του χιονιου, που συνδεει το κοινο με τον χειμωνα και τα σπορ, ο προεδρος της Ενωσης Τουριστικων Γραφειων Μακεδονιας-Θρακης ανεφερε πως λιγο πιο μακρια απο τα Βορεια συνορα της χωρας, σε περιοχες οπως Μποροβο, Μποροβετς, Παμποροβο και Μπανσκο, “θα εχουμε συγκεντρωση νεων ηλικιων και γινεται ενας συναγωνισμος για το ποιος θα πρωτοπαει”, με τους συγκεκριμενους να ειναι προορισμοι οπου υπαρχουν “μεγαλες πληροτητες στα ξενοδοχεια”. Εντος Ελλαδας και με βαση τα στοιχεια που εχει στη διαθεση του ο κ.Θεολογης απο τον κλαδο στην περιοχη ευθυνης του, την προτιμηση του δειχνει το κοινο για “εναν πραγματικα νεο προορισμο που ειναι ο Μυλος των Ξωτικων στα Τρικαλα που εχει αρκετη ζητηση και οπου τα ξενοδοχεια εχουν πληροτητες 100%”. Απο εκει και περα το κοινο θα ταξιδεψει “στα 3-5 Πηγαδια και τη Βασιλιτσα, αλλα και στο Ναυπλιο και την Κρητη”.

Οσο δε, για την υπαρξη ελευθερων θεσεων σε εκδρομικα πακετα, ο κ.Θεολογης τονισε πως “παντα υπαρχουν λυσεις για καθε βαλαντιο”, ακομη και τις τελευταιες αυτες ημερες πριν απο την εναρξη των αναχωρησεων των εκδρομων. Ο προεδρος της Ενωσης Τουριστικων Γραφειων Μακεδονιας-Θρακης ζητησε σε καθε περιπτωση απο τους ενδιαφερομενους να προσεχουν συγκεκριμενες λεπτομερειες των επιλογων τους, πριν αγορασουν μια υπηρεσια. “Το πρωτο και κυριοτερο απο αυτα που θα πρεπει να προσεξει ο εκδρομεας ειναι που θα παει, σε ποια ξενοδοχεια θα μεινει, το ονομα του ξενοδοχειου, ενω σημασια εχει να γνωριζει και το ονομα της αεροπορικης εταιριας που με την οποια θα ταξιδεψει”, εξηγει ο κ.Θεολογης, που τονιζει πως την ιδια ωρα θα πρεπει στο πακετο να υπαρχει ταξιδιωτικη ασφαλιση, διοτι μπορει να συμβει εστω και σε μερικες ημερες ακομη και το χειροτερο, ενω εφοσον εχει την ασφαλεια του θα εχει ενα ακομη στοιχειο που συνθετει την επιτυχια της εκδρομης μαζι με το ορισμο του ξενοδοχειου και της αεροπορικης εταιριας”.

Πηγη: ΑΠΕ / Σωτηρης Κυριακιδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.