Μεγάλη η πολιτιστική παρακαταθήκη απ΄τον φάκελο υποψηφιότητάς μας…

Σύμφωνα με την mezzo soprano Μαρίτα Παπαρίζου. Έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 12.000 εθελοντές

Για τη μεγάλη πολιτιστική παρακαταθήκη που μένει στην πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία, από τον φάκελο υποψηφιότητας του Βόλου ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021»,καθώς και την καταγραφή πλέον των 12.000 εθελοντών, έκανε λόγο η Μαρίτα Παπαρίζου καλλιτεχνική διευθύντρια της Οργανωτικής Επιτροπής.
Η κα Παπαρίζου, που βρίσκεται στην Κέρκυρα για μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο, μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102.5» και δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ότι ο Βόλος έχασε τη διοργάνωση, αλλά ότι υπάρχει τεράστιο κέρδος με εκπληκτική συσπείρωση ανθρώπων και το γεγονός ότι πολλοί Βολιώτες γνώρισαν τι είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ενώ έγιναν καταπληκτικές συνεργασίες.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια, τόνισε ότι προτάσεις του φακέλου υποψηφιότητας έχουν προκριθεί από δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, ενώ τις αποδέχτηκαν έξι συνυποψήφιες πόλεις. «Αυτό δείχνει ότι εμείς κάναμε έναν αγώνα πολύ σωστό και οργανωμένο, ο φάκελός μας άρεσε, όπως και πολλές ιδέες μας και προχωράμε», δήλωσε.

Ξανά πολιτιστικό κέντρο ο Βόλος
Για πρώτη φορά, τόνισε, έγινε καταγραφή των 12.000 εθελοντών και η πόλη πρέπει να αποφασίσει πως μπορεί να διαχειριστεί αυτό τον μεγάλο αριθμός ανθρώπων, διότι έρχονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Δημοτικό Θέατρο.
«Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη που θα την ξαναφέρει στους παλαιούς ρυθμούς και θα την κάνει ξανά πολιτιστικό κέντρο, το τρίτο στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε η κα Παπαρίζου, που εκτίμησε ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας είναι ένα πολιτιστικό νοικοκύρεμα της Μαγνησίας και των δυνατοτήτων που υπάρχουν, καθώς και ιδέες που έχουν συμπεριληφθεί με μια λογική.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια τόνισε ότι αν υπήρχαν λίγα παραπάνω χρήματα (αν και υπήρχαν πολλές πόλεις που ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ), ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορείς να επιμένεις αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όταν σε μια πόλη υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως άνθρωποι που πεινούν ή δρόμοι γεμάτοι λακκούβες».
Η όλη προσπάθεια κόστισε 20.000 € στο Δήμο ενώ η κα Παπαρίζου και τα άλλα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, απασχολήθηκαν εθελοντικά, με μια μικρή αποζημίωση για τις μετακινήσεις. Η ίδια τόνισε, ότι σε περιπτώσεις άλλων πόλεων, ο καλλιτεχνικός και γενικός διευθυντής αμειβόταν με περίπου 3.000 € μηνιαίως.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.