Λ. Μαυρογιάννης στο Ράδιο ΕΝΑ: Βήμα μπροστά δεν έκανε η ΔΕΥΑΜΒ στα επτά χρόνια δημοτικής αρχής Μπέου

Καθυστέρησε υπερβολικά την προκήρυξη του Master Plan για το νερό

Στις τεράστιες ευθύνες που φέρει η δημοτική αρχή, για τα επτά χρόνια αδράνειας, σε σχέση με το νερό, αναφέρθηκε, μιλώντας στο ράδιο ΕΝΑ ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης δημοτικός σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Είμαστε λίγο πιο πίσω στο θέμα του νερού, στα επτά χρόνια διακυβέρνησης της δημοτικής αρχής Μπέου, σε σχέση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, τόνισε και κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν έκανε κινήσεις για να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει, ενώ τώρα ψάχνει λύσεις μέσω του Master Plan, για να ξεκινήσει να κάνει έργα και δεν έκανε κανέναν απολογισμό και καμιά αυτοκριτική ότι δεν έκανε τίποτα.

Όπως είπε, το πρόβλημα του νερού υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο Βόλο και παλιότεροι δήμαρχοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν νερό, ο Δ. Πιτσιώρης να πάρει από την Πορταριά και το Πουρί.
“Ευχής έργο ήταν, επί της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη, που ο Δήμος Βόλου πήρε άλλες διαστάσεις, έπρεπε να εξοικονομήσει νερό για όλο τον ενιαίο πλέον Δήμο. Σε αυτά τα πλαίσια, πέρα από τις άλλες ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής, είχε προκήρυξη μία μελέτη για το Master Plan των νερών του Βόλου.
Στα τρία χρόνια που είχε θητεία η προηγούμενη δημοτική αρχή, ετοίμασε τη μελέτη αλλά δεν πρόλαβε να την προκηρύξει και έμεινε πίσω. Η νέα δημοτική αρχή Μπέου, που θα έλυνε το πρόβλημα, καθυστέρησε να κάνει την προκήρυξη 2 χρόνια, με αποτέλεσμα, τώρα, επτά χρόνια μετά, να προσπαθούν να βρουν λύσεις για να υλοποιήσουν το Master Plan για το νερό”, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουμε κάνει ούτε βήμα μπροστά και ψάχνουμε νερό από τις γεωτρήσεις, από τις οποίες υπάρχουν πάντα προβλήματα. Όπως εξήγησε από την υπεράντληση, είτε βγαίνει υδράργυρος από τη μία μεριά, είτε νιτρικά από την άλλη, είτε μεγάλη αλατότητα, γιατί υπεράντληση φέρνει η θάλασσα στα υπόγεια ρεύματα, με αποτέλεσμα η ποιότητα του νερού να πέφτει.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, επισήμανε ότι αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας, ήταν και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τα νερά της Αγριάς. Όπως είπε επειδή δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη, είχε παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα και τότε εσύ μαζεύτηκαν κάποιες πηγές, αποκλείστηκαν κάποιες άλλες που είχαν αρσενικό, έγινε η κεντρική δεξαμενή όπου κατέληγαν όλα τα νερά, για να υπάρχει μία ενιαία κάλυψη της περιοχής της Αγριάς. Ο κ. Μαυρογιάννης, σχολίασε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ ότι η Αγριά είναι το “χαϊδεμένο παιδί” της, χωρίς να αναφέρει ότι οι ενέργειες που είχαν γίνει ήταν έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Πέραν τούτου επειδή υπήρχε πρόβλημα, είχε διερευνηθεί και αγοραστή Άννα κτήμα στο βουνό, όπου υπήρχε αρκετό πηγαίο νερό και προφανώς στα 7 χρόνια, θα μπορούσαν να έχουν γίνει μελέτες και ενέργειες, γιατί χρηματοδοτήσεις υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια, ώστε το νερό αυτό να έρθει στο δίκτυο της Αγριάς και όχι να ψάχνουμε για λύσεις της τελευταίας στιγμής από παλιές γεωτρήσεις, η ποιότητα του νερού των οποίων, δεν ξέρουμε πόσο καλή είναι.

“Ακούγεται από κατοίμους της περιοχής, ότι στη γεώτρηση στα Πλατανίδια, από την οποία θέλει να μεταφέρει νερό στην Αγριά η ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχουν πολλά νιτρικά και θα πάνε μηχανήματα για να κάνουν απονιτροποίηση του νερού”, τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, η λύση αυτή δεν είναι το μέλλον που θέλουν οι βολιώτες. Υπάρχει καθαρό πηγαίο νερό σε όλες τις πηγές και πρέπει να γίνουν γρήγορα να γίνουν μελέτες, ώστε να δεσμευτούν αυτά τα νερά και να μπουν στο δίκτυο ύδρευσης, προκειμένου να βελτιωθεί – και υπάρχει δυνατότητα – το νερό του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.