«Ο Ουρανός μιλά ελληνικά»

Παρουσίαση του βιβλίου της Λίτσας Τότσκα από την Εταιρία Αστρονομίας & Διαστήματος

Η Εταιρία Αστρονομίας & Διαστήματος διοργανώνει μία βραδιά στην οποία η μαγεία του νυχτερινού ουρανού συναντά τη μαγεία ενός καλού βιβλίου! Αφορμή το βιβλίο που υπογράφει η δημοσιογράφος/συγγραφέας Λίτσα Τότσκα με τίτλο «Ο ουρανός μιλά Ελληνικά- Οι αστερισμοί στην Ελληνική μυθολογία» το οποίο κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά και θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 20.00 (αίθουσα Β1, Κτίριο Ματσάγγου, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).
Ένα ταξίδι στα μυστήρια του σύμπαντος, με οδηγό τους ελληνικούς μύθους για τους αστερισμούς, σε πολλούς από τους οποίους πρωταγωνιστούν το Πήλιο και η Μαγνησία. Ένα βιβλίο για παιδιά κάθε ηλικίας που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μία κινηματογραφική ταινία δράσης. Μάχες, απαγωγές, έρωτες, απιστίες, απληστία αλλά και γενναιότητα και αυτοθυσία, με πρωταγωνιστές ήρωες του ελληνικού μύθου.
Θα ακολουθήσει Ουρανογραφία και παρατήρηση της Σελήνης στο αίθριο του κτιρίου.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Λίτσα Τότσκα είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Media Management. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο από το 1988. Το 2007, διασκεύασε παραδοσιακά παραμύθια απ’ όλον τον κόσμο που κυκλοφόρησαν σε βιβλίο- C.D με τις ηθοποιούς Ειρήνη Κουμαριανού και Έφη Παπαθεοδώρου. Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Έχει η ζωή γυρίσματα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (Σάββατο & Κυριακή 8-10).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.