Πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Στην πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», οι οποίες από το 2012 πραγματοποιούνται συστηματικά από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού συμμετέχει και φέτος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με πλήθος δράσεων.
Σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο στο λόφο της Γορίτσας με τίτλο «Μια πόλη, μα ποια πόλη; Μια πόλη στα ψηλά!», με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς.
Σημείο Συνάντησης: Πλάτωμα Γορίτσας, ώρα 09:30. Υπεύθυνη επικοινωνίας (στη διάρκεια του εορτασμού): Ευμορφία Τσιαμάγκα, [email protected].
Επίσης, σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου στο Αθανασάκειο αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ένας «Ψηφιακός περίπατος στους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Σκοπέλου». Τη δράση θα παρουσιάσουν οι αρχαιολόγοι Γεωργίου Ιάκωβος και Ανετάκης Μιχαήλ.
Σημείο Συνάντησης: Αίθουσα Εκδηλώσεων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου, ώρα 12:00. Υπεύθυνοι επικοινωνίας (στη διάρκεια του εορτασμού): Ιάκωβος Γεωργίου & Μιχαήλ Ανετάκης, [email protected] & [email protected].
Τέλος, στις 24, 25 και 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η θεματική περιήγηση με τίτλο «Λειτουργώντας … στις βασιλικές του Αγίου Δημητρίου και του Επισκόπου Ελπιδίου των Φθιωτίδων Θηβών» στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φθιωτίδων Θηβών.
Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Μαΐου εκπαιδευτική περιήγηση για σχολικές ομάδες αλλά και για το ευρύ κοινό στους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους των βασιλικών του Αγίου Δημητρίου και του Επισκόπου Ελπιδίου.
Σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου («Βαρνάλειου») Νέας Αγχιάλου, στις 08:30. Το Σάββατο και την Κυριακή οι περιηγήσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό, θα ξεκινήσουν στις 11:00 και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου.
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Νέας Αγχιάλου (Βασιλική Α – Αγίου Δημητρίου). Υπεύθυνη επικοινωνίας (στη διάρκεια του εορτασμού): κα Παναγιώτα Ρουπακιά (2428076468).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.