Κι όμως γίνεται

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει να μας λένε, αγαπημένε μου αναγνώστη, πως κάποια πράγματα είναι αδύνατο να γίνουν. Το έχουμε ακούσει να μας το λένε γονείς, φίλοι, συμμαθητές, γιαγιάδες, και το λοιπό σόι. Καμιά φορά, ακόμη και αν κάθεσαι μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθείς ειδήσεις, νομίζεις ότι ο δημοσιογράφος θα σου πει το ίδιο. Ότι αυτό που ονειρεύεσαι, αυτό που θέλεις, είναι αδύνατον να γίνει. «Μα είναι δυνατόν, τέτοιες εποχές, να σκέφτεσαι να κάνεις τέτοια πράγματα;», «Πας με το καλά σου παιδί μου; Θα το φας το κεφάλι σου». Είναι ορισμένες από τις εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσουν για να σε επαναφέρουν στην τάξη, να σε προσγειώσουν στη δική τους πραγματικότητα. Μερικές φορές νομίζεις ότι όλοι είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους να σου πουν τα ίδια πράγματα, σε μια προσπάθεια να σε πείσουν πως το όνειρο σου με τίποτα δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μα όνειρο είναι. Και μέσα του εμπεριέχει τρέλα, φαντασία και ρίσκο.

Όνειρο, που σε κάνει να φεύγεις από την πεζή καθημερινότητα, τη λογική. Και ποιος λέει ότι δεν μπορεί να γίνει δηλαδή; Αφού εσύ το έχεις αποφασίσει. Το νιώθεις. Στο λέει το ένστικτο σου και εσύ είσαι έτοιμος να το ακολουθήσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος λοιπόν από το να το ακολουθήσεις. Χωρίς να ακούσεις κανέναν από αυτούς που σου λένε ότι είναι άπιαστο. Και ας βρεις μπροστά σου εμπόδια. Και ας μπεις σε περιπέτειες που δεν υπολόγισες από την αρχή. Και ας φας τα μούτρα σου, χτυπώντας τα σε τοίχους που θα ξεφυτρώνουν μπροστά σου από το πουθενά. Το ρίσκο αυτά έχει. Άσε τους άλλους να σε συμβουλεύουν . Άσε τους άλλους να συμβιβάζονται. Άσε τους άλλους να σκοτώνουν καθημερινά τα όνειρα τους για ένα υποτιθέμενο «δεν γίνεται». Εσύ δώσε στο όνειρο σου την ευκαιρία που του αξίζει.

Μη συμβιβαστείς. Μην καπελώσεις τα θέλω σου στο όνομα μιας στυγνής πραγματικότητας. Αλλιώς θα έχεις πάντα την αμφιβολία. Θα σε τρώει πάντα ένα «γιατί». Θα σου έχει μείνει ένα απωθημένο και δεν θα σε αφήνει να ηρεμήσεις. Αν λοιπόν νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά δυνατά, αν το μυαλό σου λέει «τρέχα», το ίδιο και η καρδιά σου, μη διστάσεις στιγμή. Αγνόησε τις παντός είδους συμβουλές, αφού άχρηστες σου είναι. Εσύ θα κάνεις αυτό που θέλεις στο τέλος, και ας σου λένε ότι έχεις ξερό κεφάλι. Ας μη τα καταφέρεις. Εσύ βάλε στόχο την επιτυχία του σχεδίου σου. Την πορεία στο δρόμο σου μόνο εσύ μπορείς να την χαράξεις. Με τα θέλω και τα όνειρα σου. Αυτά είναι τα μόνα ικανά και δυνατά να σε οδηγήσουν. Μη τα αγνοήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.