Η απόρρητη καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ. για τον γνωστό δικηγόρο που συνελήφθη

Όλο το χρονικό της νύχτας τρόμου στα βόρεια προάστια με τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης δικηγόρου απο τον 52χρονο σύζυγο της γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ξεδιπλώνεται απο την απόρρητη καταγραφή του ενημερωτικού σημειώματος της ΕΛ.ΑΣ που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Ο δικηγόρος που όπως φαίνεται απο την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει στην κατοχή του δύο όπλα, φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, όμως το ζευγάρι αρνείται οτι ο σοβαρός τραυματισμός της 37χρονης οφείλεται στο άγριο ξυλο που έφαγε και επιμένουν πως οδηγήθηκε άγρια μεσάνυχτα στο νοσοκομείο μετά απο πτώση απο σκάλα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί οτι ο γνωστός δικηγόρος οδηγήθηκε μετα τη σύλληψή του στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (ονομάζεται ειδική δωσιδικία) όπου, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εισαγγελέας Εφετών αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Οι κατηγορίες είναι βαριές και κακουργηματικής φύσεως καθώς διώκεται για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Όλη η απόρρητη καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ που ξεδιπλώνει το χρονικό του τρόμου – Ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη
Το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr περιγράφει με λεπτομέρειες, ολα όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Κυριακής.

«Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινικη Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία εχει υποστεί ειναι απο τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικα, ομως στην καταθεση της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περι ωρα 00:10, πραξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξετάσης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξετασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες».

Εγκατέστησε panic button η δικηγόρος
Στις επόμενες γραμμές, αναφέρεται κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η 37χρονη δικηγόρος παρόλο που στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», εντούτοις δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button). Μια εφαρμογή που δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την κίνηση αυτή.

«Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυναμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκειμενου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής «Κομβίον Πανικού» (panic button) καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκαταστάσης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην έν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή».

Κατέχει δύο όπλα
Οι αστυνομικοί, αμέσως μετά την σύλληψη του δικηγόρου των Αθηνών, προέβησαν σε σχετική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο συγκεκριμένος είναι στα αρχεία της ΕΛ. ΑΣ «καθαρός», αν εκκρεμουν σε βάρος του καταδικαστικες αποφάσεις ή αν κατέχει οπλισμό.

Σύμφωνα με την απόρρητη καταγραφή της Αστυνομίας, προέκυψε ότι «ο ανωτέρω δράστης πληκτρολογήθηκε στο car pc, για το εάν έχει στην κατοχή του οπλισμό όπου προέκυψε ότι κατέχει δύο όπλα ήτοι: Πιστόλι HS product H11 RDR MS με ειδική άδεια για ατομική ασφάλεια. Κατοχή – Οπλοφορία με ληξη: 17/7/2028 και πυροβόλο όπλο για θήρα επαναληπτική Maverick με λήξη αδείας 27/5/2028».

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ ο δικηγόρος
Παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, προκάλεσε η είδηση της σύλληψης γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία.

Ο κ. Βερβεσός απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικου Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, προκειμένου να διερευνήσει τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο κ. Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της έρευνας προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης που θα διενεργήσει καλείται, αφού διαπιστώσει την ταυτότητα του δικηγόρου, να καταλήξει να θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.