Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για το φετινό καλοκαίρι – Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία σε λίγες εβδομάδες

Δεν είναι ευχάριστα τα νέα από το μέτωπο του καιρού σε ό,τι αφορά το καλοκαίρι καθώς σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία στην Ελλάδα θα αυξηθεί και μάλιστα αρκετά.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε πως τα προγνωστικά μοντέλα, τόσο το Αμερικανικό, όσο και το Ευρωπαϊκό, δείχνουν αύξηση έως 2 βαθμών ωστόσο σημείωσε πως τα εν λόγω προγνωστικά δύσκολα επαληθεύονται με ακρίβεια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κύριου Τσατραφύλλια:
«Με αστάθεια θα μας αποχαιρετήσει ο Μάιος-Συγκλίνουν οι απόψεις για θερμό Καλοκαίρι

Με πολύ καλή ποιότητα αέρα,μπόρες ,βοριαδάκι και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 30 βαθμούς θα κυλίσουν οι τελευταίες ημέρες του Μαΐου.Επιπλέον η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στις πόλεις δεν θα πέφτει κάτω από 15 βαθμούς.
Οι ημέρες με την περισσότερη αστάθεια θα είναι το Σάββατο 25/5 ,η Κυριακή 26/5 ,η Τετάρτη 29/5 ,η Πέμπτη 30/5 και λιγότερο η Παρασκευή 31/5.Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα ηπειρωτικά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.Στις περιοχές αυτές η μέρα θα ξεκινά με ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να κλείνει ο καιρός και να βρέχει .Θα επηρεαστούν και πόλεις με αυτές τις συνθήκες όπως τα Ιωάννινα,η Τρίπολη ,η Λαμία,η Κοζάνη,η Καστοριά, η Πάτρα η Λιβαδειά.Η Αθήνα και η θεσσαλονίκη περισσότερο την επόμενη εβδομάδα.Πάντως τα φαινόμενα δεν προκαλούν ανησυχία.

Υ.Γ : Σχετικά με το θερμό καλοκαίρι οι απόψεις από δύο μεγάλα ερευνητικά κέντρα το Αμερικάνικο και το Ευρωπαϊκό συγκλίνουν ότι η θερμοκρασία στην περιοχής μας αυτό το καλοκαίρι θα κυμανθεί από 0,5 έως 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.Να τονίσω όμως το ποσοστό επιτυχίας των κλιματικών μοντέλων δεν είναι πάρα πολύ καλό.

Αναμφισβήτητα όμως λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία ζούμε σε όλο και πιο ζεστό περιβάλλον»

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.