Αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Μηλίνας

Aπό μαθήτριες και μαθητές του Διεθνούς Μοντεσσοριανού Σχολείου της Αθήνας

Συνεχίζουν οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου να σχεδιάζουν και να παραδίδουν σε πλημμυροπαθείς που υπέφεραναπό τις πρόσφατεςτροπικές καταιγίδες,πόσιμο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ρουχισμού, προσωπικής υγιεινής, καθαρισμού καθώς και κλινοσκεπάσματα.
Όπως έγινε γνωστό απ΄τον «Σύλλογο κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου», η βοήθεια τούτη τη φορά προωθήθηκε στους πληγέντες της Μηλίνας Πηλίου, το καμάρι του Παγασητικού, που θάφτηκε τον Σεπτέμβρη κυριολεκτικά κάτω από εκατοντάδες τόνους νερού και λάσπης.
Οι μαθήτριες και μαθητές του Διεθνούς Μοντεσσοριανού Σχολείου της Αθήνας ευαισθητοποιούνται στα κοινωνικάκαι περιβαλλοντικά προβλήματα, στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά. Μαθαίνουν αρχές, αναζητούν ιδανικά. Πήραντην πρωτοβουλία και επικοινωνήσαντηλεφωνικά με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που εδρεύει στα Καλά Νερά.
Μια ήταν η ερώτηση των παιδιών:«Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν στο Πήλιο;»
Kι έτσι στήθηκε μια αλυσίδα ανθρώπινης αλληλεγγύης.Τα είδη της βοήθειαςαγοράστηκαναπό τα παιδιά με την βοήθεια εκπαιδευτικών, γωνιώνκαι έφτασαν στο Βόλο.Απ’ εκεί,μέλη του Συλλόγου ανέλαβαν την μεταφορά στη Μηλίνα. Στο χωριό, καθοριστικήστη παραλαβή και διανομή της βοήθειας στις 29 Οκτώβρη ήταν η κινητοποίηση του πατέρα Στυλιανού Τσιρέμπολου του Ι.Ν. Παναγίας Θεοτόκου. Ο ίδιος αποτελεί την ανθρώπινη καρδιά του εθελοντισμού στη Μηλίνα.
Οι δράσεις αλληλεγγύης δίνουν κουράγιο. Συμβάλλουν στην ανακούφιση και αποτελούν ένα στοιχείο αλληλοβοήθειας ώστε οι πληγέντες να μην νοιώθουν παραμελημένοι.
Ο πάτερ Τσιρέμπολος ευχαρίστησε τα ευαίσθητα παιδιά που από το σχολείο τους στη Κηφισιά δεν ξέχασαν τους πλημμυροπαθείς της Μηλίνας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.