Μείωση ποινών για εργατικό δυστύχημα

Σε τρεις ιδιοκτήτες ναυπηγείου στην Αμαλιάπολη, από το Εφετείο Λάρισας

Κατά πολύ μειώθηκαν οι ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα σε τρεις ιδιοκτήτες ναυπηγείου της Αμαλιάπολης, που κατηγορούνταν για τον θάνατο ενός 49χρονου χειριστή από τη Ν. Αγχίαλο στις 29 Ιουνίου 2014, σε πλωτό διάδρομο του ναυπηγείου.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στο οποίο εκδικάστηκε χθες η υπόθεση, καταδίκασε σε φυλάκιση 7 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και 5 μηνών για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, 9 συνολικά μήνες κατά συγχώνευση τους τρεις ιδιοκτήτες της επιχείρησης, με ποινή 6 μηνών έναν εργαζόμενο για ηθική αυτουργία και ψευδορκία και από 5 μήνες άλλων δύο για ψευδορκία. Οι ποινές έχουν τριετή αναστολή και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε καταδικάσει πρωτόδικα σε ποινή 34 μηνών τους ιδιοκτήτες (30 μήνες για αυτουργία και οκτώ μήνες για ανθρωποκτονία), σε φυλάκιση δύο ετών έναν εργαζόμενο (για ηθική αυτουργία και ψευδορκία) και 18 μηνών σε δύο εργαζόμενους για ψευδορκία.
Η υπεράσπιση, στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης υποστήριξε πως δεν έφεραν ευθύνη οι τρεις ιδιοκτήτες του ναυπηγείου για τον θάνατο του 49χρονου, αλλά ο ίδιος, καθώς δεν είχε φορέσει προστατευτικό κράνος.
Το εργατικό δυστύχημα είχε γίνει στις 29 Ιουλίου του 2014 στην Αμαλιάπολη, σε πλωτό διάδρομο του ναυπηγείου. Ο άτυχος Νικόλαος Σούρλας περπατούσε στον πλωτό διάδρομο, όταν τραυματίστηκε βαρύτατα από μεταλλική σκάλα και υπέκυψε λίγο πριν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάσει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.
Σύμφωνα με την Πολιτική Αγωγή, έγινε λανθασμένη πρόσθεση της σκάλας στον γερανό από άγνωστο άτομο, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 49χρονο, ενώ υποστήριζε ότι το σχοινί και ο γάντζος του γερανού ήταν κακώς συντηρημένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.