Συγχαρητήρια της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας για τις συλήψεις παράνομων αλιέων αχινών

 Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Β. Σποράδων  εκφράζει δημόσια τα θερμά της  συγχαρητήρια στα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς και στα  στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, για τον εντοπισμό και σύλληψη στις 10 Αυγούστου δύο  αλλοδαπών υπηκόων για την κλοπή λέμβου, εξωλέμβιας μηχανής, την φθορά της λέμβου, την παράνομη  αλιεία αχινών καθώς και την σύλληψη ετέρου αλλοδαπού υπηκόου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.  

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Το Γραφείο Ασφαλείας του Κ.Λ. Βόλου διαθέτει έμπειρα στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις και παρά  την έλλειψη στελέχωσης που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει πολλές επιτυχίες αναφορικά με την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα έχει συμβάλει τα  μέγιστα στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος καταπολεμώντας την παράνομη και υπερβολική  αλιεία, που διαταράσσει το οικοσύστημα. Αφανείς ήρωες πολλές φορές, λόγω της φύσης της εργασίας  τους, δρουν τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο χερσαίο, όπως στο χθεσινό περιστατικό, και καλούνται να εξιχνιάσουν ιδιαίτερα περιστατικά, όπως χαρακτηριστικά αυτό, που έλαβε χώρα την 12-09-2021 στην  περιοχή «Ξυνόβρυση» Δήμου Νοτίου Πηλίου, που με μοναδικό στοιχείο ένα εγκαταλειμμένο κομμάτι διχτυού εντός του θαλάσσιου ύδατος, κατάφεραν να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον  δράστη για περιστατικό μη «ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού κ.λπ.». 

»Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στον τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης, λειτουργεί και η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, που αποτελείται από εξειδικευμένα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αντικείμενο την πάταξη της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Τα στελέχη της ομάδας  έχουν πολύ μεγάλη περιοχή ευθύνης λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων που διαθέτουν και  υποστηρίζουν τις Λιμενικές αρχές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας. Τα στελέχη της,  συνεργάζονται άμεσα με τα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες.  

»Τα στελέχη των δυο ανωτέρω ομάδων, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες άοκνα, συστηματικά,  πολλές φορές με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο με  εφόδιο την εμπειρία τους σαν πηγή γνώσης και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως ελάχιστη  αναγνώρισή της προσφοράς τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.