Απολογείται για τα τέσσερα κακουργήματα ο Αχ. Μπέος

Κορυφώνεται η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης για τους στημένους αγώνες

Η κρίσιμη ώρα της απολογίας του, ως κατηγορούμενου για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, εκβίαση, στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, έφθασε για τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα της έδρας και να υποστηρίξει την αθωότητά του ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την επόμενη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου, μίλησε για την υπόθεση σε τηλεοπτική του συνέντευξη και υποστήριξε ότι θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν στοιχεία και μάρτυρες για να στηριχθεί το κατηγορητήριο. Η επόμενη δικάσιμος του Koriopolis μετά την θερινή διακοπή είναι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Η πολύκροτη δίκη για τους στημένους αγώνες, γνωστή και ως Koriopolis, ξεκίνησε να εκδικάζεται τυπικά στις 31/10/16 και ουσιαστικά στις 7/11/16 όταν βρέθηκε κατάλληλη αίθουσα για να φιλοξενήσει μια τέτοια υπόθεση με 84 κατηγορούμενους και δεκάδες μάρτυρες και συνηγόρους. Σε όλη τη διάρκειά της συγκέντρωσε πανελλήνιο ενδιαφέρον έως σήμερα, ενώ με την απολογία των 84 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέα Μπέος, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα οδηγήσει στην εισήγηση του εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου, που εκτιμάται περί τα μέσα Νοεμβρίου. Σημείο κλειδί στην υπόθεση ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, μετά από εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, να ακυρώσει έναν σημαντικό αριθμό συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων, που είχαν υποκλαπεί νόμιμα από την ΕΥΠ, αλλά δεν είχαν απομαγνητοφωνηθεί με τον τρόπο που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία. Η απόφαση αυτή, όπως πολλοί υποστήριξαν, θα οδηγούσε σε φιάσκο την συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα με νέα εισήγηση της εισαγγελέως, ζητήθηκε η εκ νέου απομαγνητοφώνηση περίπου 15 συνομιλιών ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Σύμφωνα με το sdna.gr πρόκειται για συνομιλίες εξαιρετικά σημαντικές, οι οποίες και στηρίζουν αδικήματα για τα οποία πολλοί εκ των κατηγορουμένων έχουν παραπεμφθεί βάσει του βουλεύματος. Την επιλογή για το ποιες απ’ όλες θα απομαγνητοφωνηθούν, την έκανε η ίδια η εισαγγελέας και η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει την θέση κατηγορουμένων που πίστεψαν ότι το κατηγορητήριό τους θα ελαφρύνει…

Στη συνέντευξή του πάντως ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε με θέρμη την αθωότητά του και δήλωσε με βεβαιότητα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις τοπικές εκλογές του 2019 στον Δήμο Βόλου και μάλιστα θα επανεκλεγεί πανηγυρικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.