Αποστόλης Ριζόπουλος: «Η δημοτική αρχή Μπέου κατευθύνει χρήμα και έργα στα μεγάλα συμφέροντα»

Τι επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Για εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων από τον Δήμο Βόλου με την «καθοδήγηση» των κυβερνήσεων έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Απόστολος Ριζόπουλος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε πως ο δήμος ενδιαφέρεται μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για έργα ουσίας για την ζωή των Βολιωτών, σημειώνοντας δε ότι έργα πολιτικής προστασίας, δηλαδή αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κ.α. είναι ανύπαρκτα και μη επιλέξιμα.

 

Αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνοντας ότι όλες οι ΔΕΥΑ δεν θα λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα όλο το κόστος να επιβαρύνει τους δημότες, που κάθε χρόνο θα πρέπει να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά το νερό.

«Το νερό είναι ακριβό και θα γίνει ακόμη περισσότερο. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έχει σταματήσει οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση προς τις ΔΕΥΑ και με βάση οδηγία της ΕΕ που έγινε νόμος από τη ΝΔ και κοινή Υπουργική απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά όλες τις ΔΕΥΑ, θα αναλαμβάνουν την ανάκτηση κόστους ύδατος, δηλαδή όλο το κόστος του νερού, το λειτουργικό κόστος. έργα, άλλες δαπάνες, για όλα αυτά θα γίνεται κάθε χρόνο ένας απολογισμός και κάθε χρόνο θα προσαρμόζουν τα τιμολόγια για να καλυφθούν τα έξοδα.

Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει η εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής διοίκησης στις ΔΕΥΑ κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται προς τα επάνω τα τιμολόγια για να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας, εφόσον οι ΔΕΥΑ δεν θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό», εξήγησε ο κ. Ριζόπουλος σχολιάζοντας ότι οι ΔΕΥΑ θα λειτουργούν σαν να ήταν ιδιωτικές, παρά τα ίδια διατείνεται ο πρωθυπουργός αλλά και ο Δήμαρχος Μπέος, που αναφέρει ότι θα διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Μάλιστα, μίλησε και για το θέμα της ΕΡΓΗΛ λέγοντας ότι η ΕΡΓΗΛ έκανε έργο 5εκ. ευρώ και έχει ήδη εισπράξει πάνω από 20 εκ. «Αποδεικνύεται από αυτό ότι προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση των εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι να προκύψουν μικρότερα τιμολόγια», ενώ τα «έβαλε» με τη δικαιοσύνη, που τάχθηκε υπέρ της ΕΡΓΗΛ σχολιάζοντας ότι «η αστική νομοθεσία, οι νόμοι είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων».

Η δημοτική αρχή Μπέου κατευθύνει χρήματα και έργα στα μεγάλα συμφέροντα

Για μια γενικευμένη πολιτική υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έκανε ακόμη λόγο ο κ. Ριζόπουλος ο οποίος κατήγγειλε την  δημοτική αρχή Μπέου ότι «αυτό που κάνει σήμερα στην πόλη είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα στον τουρισμό, στα πολυκαταστήματα, στα εμπορικά, στις αλυσίδες της εστίασης, εκεί κατευθύνει χρήματα και έργα η δημοτική αρχή Μπέου σήμερα και από την άλλη χρήματα για να καλύψουν σύγχρονες, βασικές ανάγκες του βολιώτικου λαού δεν είναι επιλέξιμα». Τόνισε δε, πως εξαιτίας αυτών των πολιτικών υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα στα σχολικά κτήρια, υπάρχουν εικόνες εγκατάλειψης σε όλες τις δημοτικές ενότητες και δεν υπάρχουν έργα πολιτικής προστασίας, δηλαδή αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά κτλ.

«Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τους νόμους των κυβερνήσεων και που πρωτοπορεί στην εφαρμογή της η δημοτική αρχή Μπέου», υπογράμμισε ο κ. Ριζόπουλος.

«Για τον Δήμο Βόλο το ποσό που έχει διατεθεί από τον Φιλόδημο για την αντισεισμική προστασία των σχολείων είναι μόνο 20.000 ευρώ. Σε μια περιοχή που το 60% των σχολείων είναι χτισμένα με τους αντισεισμικούς κανονισμούς του 1984 και πριν, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν, να πέφτουν σοβάδες, να λείπουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί κτλ και την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή αποδεσμεύει οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν,  αντικειμενικής αξίας 3,8 εκ. ευρώ. Να που αποδεικνύεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή είναι τα επιχειρηματικά συμφέρονται στην περιοχή και όχι οι πραγματικές ανάγκες του βολιώτικου λαού», υπογράμμισε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος ο ίδιος σημείωσε πως την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο θεατράκι του Αναύρου θα γίνει η παρουσίαση ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Βόλου.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.