Φανή- Άννα Βαλασίδη: Ψηφίζω για έναν πιο καθαρό Βόλο

H 17χρονη Φανή-Άννα Βαλασίδη, μαθήτρια Γ' Λυκείου ψήφισε για πρώτη φορά στο εκλογικό τμήμα της Ν.Ιωνίας.
H 17χρονη Βολιώτισσα που άσκησε για πρώτη φορά το εκλογικό της δικαίωμα

Την ευκαιρία να καθορίσει την τύχη της πόλης της , αλλά και της Ευρώπης άδραξε η 17χρονη Φανή- Άννα Βαλασίδη, που άσκησε για πρώτη φορά το εκλογικό της δικαίωμα. Συνειδητοποιημένη, η μαθήτρια της Γ΄τάξης του 4ου Λυκείου Βόλου, δεν προτίμησε να ξεκουραστεί από το διάβασμα, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων ή να εξορμήσει σε κάποια κοντινή παραλία. Αντίθετα, μαζί με τη μητέρα της, επισκέφθηκαν το εκλογικό κέντρο στη Ν. Ιωνία, όπου και ήταν εγγεγραμμένη και ψήφισε για πρώτη της φορά.

«Δεν επηρεάστηκα από τους γονείς μου. Γνώριζα ότι πλέον ψηφίζουν και οι νέοι των 17 ετών και ενημερώθηκα για το τι συμβαίνει και το τι θα ψηφίσω. Το συζήτησα με τους συμμαθητές μου, αλλά εκείνοι το έπαιρναν περισσότερο για πλάκα. Ελπίζω να ψήφισαν όμως ως ενήλικες», τόνισε η Φανή- Άννα.
Μάλιστα, μιλώντας η ίδια μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος με τους συμμαθητές της, ενημερώθηκε πως όλοι προσήλθαν στις κάλπες.

Το κίνητρό της για να ψηφίσει και το ζήτημα που την απασχολεί ως νέα είναι η ανεργία, ακόμη κι αν ενδιαφέρεται να εισαχθεί σε κάποια στρατιωτική σχολή: «Αναφορικά με τις εκλογές στην Ευρώπη το κυρίαρχο θέμα που με απασχολεί είναι η ανεργία. Κι εγώ θα βγω σε λίγα χρόνια στην αγορά εργασίας και θα την αντιμετωπίσει. Βέβαια, αυτό το κόμμα που ψήφισα δεν ξέρω αν θα με καλύψει σε αυτό το ζήτημα, αλλά ευελπιστώ να το κάνει», είπε χαρακτηριστικά η Φανή –Άννα.

Η νεαρή μαθήτρια όμως έδωσε και το στίγμα της αναφορικά με τον Δήμο Βόλου. «Με ενδιαφέρει η πόλη μου. Θα ήθελα έναν πιο καθαρό Βόλο. Αυτό επιζητώ. Μένω στις Αλυκές και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, τα σκουπίδια είναι το μεγάλο πρόβλημα κι από τη στιγμή που έχουμε και επισκέπτες από άλλες πόλεις και χώρες, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση. Και η ποιότητα ζωής της πόλης με ενδιαφέρει και το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Όμως με αυτό το θέμα δεν έχω ασχοληθεί. Ελπίζω όμως κάτι να αλλάξει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.