Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε δύο για κλοπή σε σπίτι

Είχαν... αδυναμία στις τηλεοράσεις, ενώ εντοπίστηκαν από δακτυλικό αποτύπωμα

Η φυλακή περιμένει έναν 49χρονο και μια 29χρονη ρομά, που καταδικάστηκαν ερήμην για κλοπή δια διάρρηξης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Το Δικαστήριο τους καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 €, χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι κατηγορούμενοι στις 12 Αυγούστου 2020 διέρρηξαν σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στη Ν. Ιωνία, απ’ όπου έκλεψαν μια τηλεόραση. Ο γιoς της ηλικιωμένης κατέθεσε ότι πήγαινε καθημερινά στο σπίτι της μητέρα του, όταν τη συγκεκριμένη μέρα είδε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και τα τζάμια σπασμένα, ενώ από το σπίτι είχε κλαπεί η τηλεόραση. Ο ίδιος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικός μάρτυρας της υπόθεσης κατέθεσε ότι τη συγκεκριμένη μέρα έγιναν κλοπές σε τρία σπίτια με λεία τρεις κλεμμένες τηλεοράσεις, ένα ρολόι και μια καφετιέρα. Στο σπίτι της ηλικιωμένης βρέθηκε αποτύπωμα της 29χρονης, που είναι σεσημασμένη, έγινε προσαγωγή στην Αστυνομία, παραδέχτηκε την κλοπή, υπέδειξε τον συνεργό της και επέστρεψε την τηλεόραση.

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι και οι άλλες κλοπές έγιναν με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν βρέθηκε αποτύπωμα και δεν σχηματίστηκε δικογραφία κατά των δύο κατηγορούμενων.
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορούμενων και το Δικαστήριο τους καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 €, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν φυλάκιση έξι μηνών, χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.