Ι. Αποστολάκης: “Πόσα τιμολόγια έχει ο κ. Τόρης από την επιχείρησή του σε ΔΕΥΑΜΒ και Δήμο”;

Για ηθικό τουλάχιστον ατόπημα του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κάνει λόγο ο επικεφαλής της κίνησης "Μαζί για τον Βόλο"

Το γεγονός πως η εταιρεία του κ. Τόρη έχει προμηθεύσει με ανταλλακτικά τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά και τον Δήμο Βόλου, όντας πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ έφερε στο προσκήνιο με μια ανάρτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Μαζί για τον Βόλο” κ. Ιάσονας Αποστολάκης, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ηθικό ατόπημα, μιας και το νομικό θα το ερευνήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία θα απευθυνθεί. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο κ. Αποστολάκης απεύθυνε ερώτημα στον κ. Τόρη καλώντας τον να απαντήσει για το πόσα τιμολόγια έχει από τη ΔΕΥΑΜΒ και από τον Δήμο Βόλου. Μάλιστα, ο επικεφαλής της α ελάσσονος μειοψηφίας έκανε λόγο και για σιωπητήριο των ΜΜΕ στην πόλη, που δεν έχουν προβάλει το εν λόγω θέμα.

 

Ως μεγάλο και σοβαρό θέμα χαρακτήρισε ο κ. Αποστολάκης το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης προμηθεύει με ανταλλακτικά από την εταιρεία του τόσο τη ΔΕΥΑΜΒ όσο και τον Δήμο Βόλου, μην αφήνοντας άλλους επαγγελματίες της πόλης να έχουν μια προοπτική συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη μόνο ένα ηλεκτρονικό μέσο έχει απάντηση του κ. Τόρη, το οποίο μέσο λειτουργεί και ως προσωπικό του γραφείο Τύπου , ενώ ο ίδιος επισημαίνει πως στην πόλη και στα ΜΜΕ -εξαιρώντας τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ- έχει πέσει σιωπητήριο για το θέμα.

“Ούτε να γελάσει δεν μπορεί κανείς με αυτά τα καραγκιοζιλίκια.  Είναι μεγάλο θέμα και  θα έπρεπε να είναι, αλλά δεν είναι και δεν είναι γιατί εδώ και τρεις ημέρες που υπάρχει αυτή η ιστορία και είστε το μοναδικό μέσο που ασχολείται με αυτό,  για να δει ο κόσμος τι σιωπητήριο, πόσα στόματα έχουν “μπουκώσει” και δεν ξέρω με τι έχουν “μπουκώσει”. Υπάρχει το “The newspaper” που εδώ και τρεις μέρες επιχειρεί λάσπη εναντίον του προσώπου μου  και της κίνησης, μάλιστα εν είδει γραφείου του κ. Τόρη, χωρίς να απαντήσει ο κ. Τόρης, στο οποίο η εταιρεία του κ. Τόρη δίνει διαφήμιση και προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο”, είπε κατά κύριο λόγο ο κ. Αποστολάκης.

Ο ίδιος εξήγησε πως δεν έκανε μαγικά για να ανακαλύψει τη διασύνδεση αυτή της εταιρείας του κ. Τόρη με τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ και το μόνο που έκανε ήταν μία αναζήτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τόνισε πως στην ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε ένα από τα τιμολόγια που δείχνουν τη συναλλαγή, ενώ υπογράμμισε πως το υλικό της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ θα σταλεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ερευνήσει το νόμιμο, μιας και σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, υπάρχει σίγουρα ηθικό θέμα.

 

“Υπάρχει νομοθεσία που λέγεται ασυμβίβαστο ή κωλύματα εκλογιμότητας εάν ξεπερνάς ένα ποσό όταν εκλεγμένος στον Δήμο κι έχοντας δοσοληψίες με τον Δήμο στα 5000 ευρώ. Νομίζω πως η κυβέρνηση έκανε το ποσό αυτό στα 10.000 ευρώ, αυξάνοντας τα όρια, όπως αύξησε και τα όρια των απευθείας αναθέσεων στα 30.000 ευρώ. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο κώλυμα εάν συμμετέχεις σε κεφαλαιουχική εταιρεία. Στο ΓΕΜΗ ο κ. Τόρης εμφανίζεται διαχειριστής αυτής της εταιρείας μαζί με συνδιαχειρίστρια”, εξήγησε οκ. Αποστολάκης.

Ο επικεφαλής της α ελάσσονος μειοψηφίας συνέχισε βγαίνοντας στην αντεπίθεση λέγοντας  “Βγήκαν με τη σημαία των καθαρών, των κρυστάλλινων, των αμόλυντων, έχοντας βέβαια μέσα στους κόλπους τους άτομα από το παλιό πολιτικό σύστημα , το οποίο και καταγγέλλουν.  Αφού είναι τόσο large γιατί δεν απαντάνε πόσο ηθικό, πόσο ωραίο είναι για τους αμόλυντους να είσαι πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και να υπογράφεις από τη μία ως πρόεδρος και από την άλλη ως προμηθευτής;  Δεν υπάρχουν επαγγελματίες της πόλης που ενοχλούνται από αυτό; Αφού είναι τόσο large ο κ. Τόρης γιατί δέχεται και παίρνει την αντιμισθία του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και μάλιστα η δημοτική αρχή Μπέου έκανε και το αμίμητο που δεν έχει συμβεί ποτέ. Έχει δημιουργήσει αντιμισθία και για τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ που ουδέποτε έπαιρναν αντιμισθία οι αντιπρόεδροι”.

Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης αναρωτιέται γιατί ο κ. Τόρης δεν αφήνει και κάποιον άλλο επαγγελματία να πάρει μια δουλειά από τον Δήμο ή από τη ΔΕΥΑΜΒ και κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ “να μας κάνει μια σούμα τα τιμολόγια του 2020, του 2021 και δεν ξέρω αν υπάρχουν του 2019 από τότε που είναι εκλεγμένος με τη δημοτική αρχή, προς Δήμο και προς ΔΕΥΑΜΒ”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.