Κ. Ματσιόλης: «Παρατηρούνται ελλείψεις σε αντιβιοτικά και παυσίπονα στη Μαγνησία»

Αναμενόμενη η έλλειψη-Έπρεπε να προβλεφθεί, αναφέρει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών

Ελλείψεις σε αντιβιοτικά και παυσίπονα παρατηρούνται και στα φαρμακεία του Νομού Μαγνησίας, όπως στην Αθήνα, με την έλλειψη αυτή να είναι αναμενόμενη, λόγω της περιόδου που διανύουμε, με την πανδημία του κορωνοϊού να καλπάζει, όπως τόνισε ο κ. Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών του Νομού Μαγνησίας. Μιλώντας στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» έκανε λόγο για «προχειρότητα» από την πλευρά της Κυβέρνησης, αναφερόμενος σε γενικότερο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας και όχι μόνο στην έλλειψη φαρμάκων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ματσιόλης εξήγησε ότι η εικόνα της έλλειψης αντιβιοτικών και παυσίπονων παρατηρείται και στα φαρμακεία του νομό, με τον κόσμο, ειδικά την περίοδο που βιώνουμε λόγω της covid-19, να τα ζητάει καθημερινά. Ο κ. Ματσιόλης, όμως, τόνισε ότι το φαινόμενο της έλλειψης ήταν κάτι αναμενόμενο στον κλάδο τους. Εξήγησε ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατί οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις εισαγωγές, με απόρροια εν τέλει τις ελλείψεις, τις οποίες οι αρμόδιοι θα έπρεπε να περιμένουν. «Ήταν αναμενόμενες οι ελλείψεις στο πλαίσιο της περιόδου που ζούμε. Αυτό έπρεπε να προβλεφθεί από ένα σύγχρονο κράτος», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών.
Σχετικά με την παραλαβή ή όχι εκ νέου self test, αλλά και μασκών, ο κ. Ματσιόλης εξήγησε ότι ακόμα δεν πραγματοποιήθηκε παραλαβή από τα φαρμακεία της Μαγνησίας, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. «Διανύουμε νέα εβδομάδα. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Όλα είναι δυνατά. Υπάρχει πλήρης προχειρότητα από την Κυβέρνηση», σχολιάζει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.