Καρκινοπαθείς υποχρεώνονται να πάνε σε Βελεστίνο και Ζαγορά για το εμβόλιο

Σεβαστείτε εμάς που έχουμε θέματα υγείας, είπε απευθυνόμενοι σε αρνητές, η πρόεδρος των καρκινοπαθών

Προτεραιότητα ζητούν να έχουν στον εμβολιασμό για το κορωνοϊό οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας, όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή, η Σοφία Ιωάννου πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου. Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση που περνούν οι Έλληνες είναι δύσκολη, λόγω της πανδημίας και πολύ περισσότερο όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Χρειάζεται υπομονή και η μόνη σωτηρία είναι το εμβόλιο κατά του Covid 19.
Η πρόεδρος των Καρκινοπαθών επέστησε την προσοχή όλων, ότι πρέπει να προσέχουν και να παίρνουν τα μέτρα προφύλαξης. Όπως είπε δεν έχουν καταλάβει όλοι ότι η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη και ζήτησε απ’ όλους όσοι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να τους προφυλάξει, να σεβαστούν όσους φοβούνται ή έχουν άλλα προβλήματα υγείας.
«Το να βάλει κάποιος τη μάσκα και να απολυμανθεί δεν είναι κάτι κακό. Σε άλλα κράτη η προστασία είναι μόνιμη και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Είναι καλύτερα που γεμίζουν οι εντατικές και τα Νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν», αναρωτήθηκε η κα Ιωάννου.

«Αναγκάζονται να ταξιδέψουν…»

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς, η πρόεδρος των καρκινοπαθών ανέφερε ότι αναμένεται ενημέρωση την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τα συμβούλια ογκολόγων που πρόκειται να γίνουν. Η ίδια είπε ότι ο εμβολιασμός γίνεται ηλικιακά, η ίδια συμπλήρωσε την πλατφόρμα και ορίστηκε ραντεβού για τις 11 Μαρτίου στο Κ.Υ. Βελεστίνου.
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς που γίνονται στα περιφερειακά κέντρα υγείας και όχι στον Βόλο, η πρόεδρος είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, οι άνθρωποι αναγκάζονται να ταξιδέψουν και δεν μπορούν να πάρουν την οικογένειά τους μαζί με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν αν τους παρουσιαστεί καθ’ οδόν ένα πρόβλημα.
Τέλος, αναφερόμενη στην παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, η κα Ιωάννου τόνισε ότι το αίτημα ικανοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Μπουκώρου, τον οποίο ευχαρίστησε και δόθηκε παράταση μέχρι τον Ιούνιο, γιατί σήμερα μ’ αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούν να γίνουν εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.