«Κόκκινος» συναγερμός σήμερα στη Μαγνησία

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση. Οδηγίες προστασίας στους πολίτες

Νέο απαγορευτικό για δάση της Μαγνησίας υπό τον κίνδυνο πυρκαγιάς εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σήμερα Τετάρτη ο δείκτης Κατηγορίας Κινδύνου είναι 5 -Κατάσταση Συναγερμού- και 4- πολύ υψηλή για την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, γι’ αυτό και η Αντιπεριφερειάρχης αποφάσισε την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.
Συγκεκριμένα «κλείνουν» καθ’ όλη τη διάρκεια που διαρκεί η κατηγορία 5 και 4 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς οι δασικές εκτάσεις:
Δάσος Κουρί, Άγ. Ονούφριος, Γορίτσα, Μηλιές Νεοχώρι , Μπελιάν, Νεοχώρι Αφέτες και Προμύρι.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α, που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Παράλληλα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους πολίτες πως θα πρέπει να κινηθούν εν τω μέσω καύσωνα, αλλά και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αναλυτικά τις οδηγίες μπορείτε να τις δείτε στο magnesianews.gr.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.