Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Παραμένω σκεπτικός για το εργοστάσιο SRF»

Εκφράζοντας ανησυχία για τα αποτελέσματα της μελέτης Γουργουλιάνη-Σαχαρίδη

Μετά την αρνητική ουσιαστικά γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το εργοστάσιο παραγωγής SRF, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επανέλαβε τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που και ο ίδιος είχε διατυπώσεις, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη.

Επαναλαμβάνοντας τον σκεπτικισμό του για τα ερωτηματικά και τα κενά στη μελέτη για το εργοστάσιο και για το τελικό αποτέλεσμα της πρότασης («όπως και άλλοι παραδέχονται» συμπλήρωσε) τόνισε ότι έχει ακόμη την ίδια άποψη, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πόλη πρέπει να πάει ένα βήμα μπροστά, με βάση τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον περιορισμό των απορριμμάτων και τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. «Νομίζω ότι σ’ αυτά συμφωνούμε όλοι. Από εκεί και πέρα έκανα μία έκκληση να βρεθόύν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, γιατί νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για ότι γίνεται το σωστό. Εγώ ευελπιστώ ότι θα γίνει κι αυτό. Δεν μπορώ βέβαια να είμαι μέσα στο μυαλό κανενός αλλά με καλή διάθεση και καλή τη πίστη όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο έργο ή πρόκειται να εγκριθούν χρηματοδοτήσεις, νομίζω ότι είναι άστοχο να χάνονται χρήματα από κακές ή ελλιπείς συνεννοήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας.

Παράλληλα ο βουλευτής Μαγνησίας  αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της μελέτης Γουργουλιάνη-Σαχαρίδη, που δείχνει μεγάλες υπερβάσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, εκφράζοντας και ο ίδιος την ανησυχία του!  «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να μπούμε σε διαδικασία αμφισβήτησης και οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη» υπογράμμισε επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση και κοινές δράσεις ώστε να εντοπιστεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές.

«Υπάρχει πλέον διαθέσιμο το δίκτυο μετρητών, είτε μιλάμε για το δίκτυο του Πανεπιστημίου ή γι’ αυτό που διαχειρίζεται η Περιφέρεια υπό την εποπτεία του Υπουργείου, πρέπει να έχουμε κάποια στιγμή όλοι μας διαθέσιμα συμπεράσματα συγκεκριμένα, όχι περί του ύψους της ρύπανσης αλλά για το ποιος ευθύνεται. Υπάρχει επισπεύδουσα Αρχή που εισηγείται στην Πολιτεία, υπάρχει όλο το σύστημα που μπορεί να εκδόσει κάποια στιγμή τέτοιου είδους αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

Ο ίδιος μάλιστα προτίθεται να συναντηθεί σύντομα με τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Αραβώση, υποστηρίζοντας ότι μπροστά στα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου πρέπει να έχουμε μία νέα εκκίνηση διαδικασιών, ή τουλάχιστον κάποιο συμπέρασμα. «Όλοι τον ίδιο αέρα αναπνέουμε και είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να έχει κομματικές ή διαχωριστικές γραμμές θεσμικού ρόλου ή εξουσίας. Ενδιαφέρει από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη στον ίδιο βαθμό. Οι έχοντες το αξίωμα και δημόσιο ρόλο οφείλουν να κινητοποιούνται, να δείχνουν έμπρακτα και το ενδιαφέρον τους αλλά στο φινάλε πρέπει να έρθει και ένα αποτέλεσμα» δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός βουλευτής Μαγνησίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.