Ν. Χαυτούρας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Η πολιτεία πρέπει να επιστρατεύσει τους ιδιώτες γιατρούς δίχως όρους»

«Αδρανής» η πολιτεία σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Υπέρ της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών άνευ όρων τίθεται ο κ. Νίκος Χαυτούρας, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας προκειμένου να βοηθήσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο στην αναχαίτιση της πανδημίας και στην υποστελέχωση των νοσοκομείων γενικότερα, και του «Αχιλλοπουλείου» ειδικότερα. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη δήλωσε ότι η πολιτεία παραμένει αδρανής μπροστά στα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών.

Μπορεί να υπάρχει μείωση των ασθενών με covid στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά η κατάσταση παραμένει βαριά, τονίζει ο κ. Χαυτούρας. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό αυτή τη στιγμή αγγίζουν τους 85, ενώ οκτώ είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid.  Ο πρόεδρος συνεχίζει να επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την αναχαίτιση της πανδημίας, καθώς «η πολιτεία συνεχίζει και παραμένει αδρανής σχετικά με το Νοσοκομείο της πόλης, το οποίο εφημερεύει με έναν γιατρό για 80, 90 ή ακόμα και 100 ασθενείς», περιγράφει αποκαρδιωτικά ο κ. Χαυτούρας.

«Δυστυχώς ακόμα δεν βλέπουμε φως στις άμεσες μετακινήσεις γιατρών»

Εξηγεί ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν τέσσερις κλινικές και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να υπάρχει ένας υπεύθυνος γιατρός για κάθε κλινική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών όχι μόνο δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν πραγματοποιούνται ούτε οι άμεσες μετακινήσεις γιατρών που ανακοινώθηκαν. «Δυστυχώς ακόμα δεν βλέπουμε φως στις άμεσες μετακινήσεις γιατρών , εκτός από μια πνευμονολόγο που είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη και η οποία μέχρι πρότινος ήταν σε εμβολιαστικό κέντρο στο ΙΚΑ.  Οι αρμόδιοι μας εμπαίζουν και η πρακτική τους δεν είναι σοβαρή. Έχουν δώσει υποσχέσεις και γνωρίζουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει», υπογραμμίζει ο πρόεδρος.

«Η πολιτεία πρέπει να επιστρατεύσει τους γιατρούς δίχως κανέναν όρο»

Ο κ. Χαυτούρας, μεταξύ άλλων, προτείνει την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών άνευ όρων από την πλευρά της πολιτείας, ενώ η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ και να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις γιατρών.

«Οι ιδιώτες γιατροί δεν έρχονται για τους δικούς τους λόγους να βοηθήσουν. Θεωρώ, όμως, ότι η πολιτεία πρέπει να επιστρατεύσει τους γιατρούς δίχως κανέναν όρο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν θέλουμε γιατρούς για δύο- τρεις ώρες. Θέλουμε γιατρούς για εφημερία. Δεν μπορεί να είναι ένας γιατρός μόνος του για τέσσερις κλινικές, ακόμα κι αν έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή και αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν ΄΄γενναίες ΄΄ προσλήψεις, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει η πρόθεση. Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί έτσι απαξιωτικά, εφόσον η Κυβέρνηση δεν έχει δυνατή βούληση να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος και από εκεί και πέρα να πράξει όπως νομίζει. Η Κυβέρνηση πρέπει να αφήσει όλα τα άλλα επικοινωνιακά τρικ και να ξεκινήσει άμεσα τις προσλήψεις γιατρών», υπογραμμίζει ο κ. Χαυτούρας.

Αναφορικά με το πόσοι γιατροί χρειάζονται αυτή τη στιγμή στο «Αχιλλοπούλειο», ο γιατρός έκανε λόγο για άμεση ανάγκη πρόσληψης  δέκα γιατρών, πέντε παθολόγων και πέντε πνευμονολόγων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.