Σήμερα το… παζάρι για τη διαμόρφωση τιμών του οβελία

φωτο αρχείου
Τα αμνοερίφια θα σφάζονται από των Βαΐων μέχρι Μ. Τετάρτη

Σήμερα Σάββατο στον Αλμυρό και στον Τύρναβο, θα γίνουν τα παζάρια μεταξύ κρεοπωλών και κτηνοτρόφων, που θα καθορίζουν την τιμή του οβελία για το Πασχαλινό τραπέζι, ενώ τα αμνοερίφια θα σφαχτούν από αύριο Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μ. Τετάρτη. Ώστε να φτάσουν φρέσκα τον καταναλωτή. Στα κρεοπωλεία του Βόλου και της Μαγνησίας ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες, ενώ, επειδή ο Σύλλογος συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής και παρουσίας τοπικά και στην Ομοσπονδία, 46 κρεοπωλεία μέλη του θα κληρώσουν από ένα αρνί για τους πελάτες τους, το βράδυ της Μ. Τετάρτης.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Αντώνης Κανελλόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας, που δεσμεύτηκε ότι ειδικά τα κρεοπωλεία του Βόλου και της Μαγνησίας, θα προμηθευτούν αμνοερίφια από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Η σφαγή των αμνοεριφίων θα ξεκινήσει από αύριο Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μ. Τετάρτη, ενώ το παζάρι των κρεοπωλών με τους κτηνοτρόφους για αγορά ζώων θα γίνει σήμερα Σάββατο του Λαζάρου στον Αλμυρό και στον Τύρναβο. Στα δύο αυτά σημεία οι κρεοπώλες θα δουν τι ζήτηση και τι προσφορές υπάρχουν και ανάλογα θα διαμορφωθούν οι τιμές, τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών εκτίμησε ότι οι τιμές του οβελία θα κυμανθούν τα περυσινά επίπεδα.

Ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι ο Έλληνας είναι συνδεδεμένος με το Πάσχα, που είναι διάσημο και πρόσθεσε ότι πρέπει να το διατηρήσουμε, κάτι που διαπιστώνεται στην πράξη, καθώς με το που έγιναν οι πληρωμές μισθών και συνάξεων στα κρεοπωλεία ξεκίνησε μια σχετικά κίνησης και άρχισαν να γίνονται οι πρώτες παραγγελίες.
Οι κρεοπώλες, για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, ετοιμάζουν και κοκορέτσι, είτε φούρνου, είτε σούβλας που οι πελάτες πηγαίνουν στα κρεοπωλεία και το παίρνουν έτοιμο τη Ν. Παρασκευή ή το Μ. Σάββατο.

Κληρώνουν 46 αρνιά
Ο Σύλλογος Κρεοπωλών, συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής και ο πρόεδρος δήλωσε ότι 46 κρεοπωλεία που ανήκουν στον Σύλλογο μετέχουν στην καμπάνια και θα κληρώσουν 46 αρνιά για τους πελάτες τους.
Όσοι αγοράζουν από τα συγκεκριμένα κρεοπωλεία προϊόντα αξίας 10 €, από τις 26 Μαρτίου, παίρνουν έναν λαχνό και η κλήρωση θα γίνει το βράδυ της Μ. Τετάρτης στα κρεοπωλεία και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στον τύπου.

Ανακοινώθηκε το ωράριο του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου για την περίοδο του Πάσχα:
1/4 Κυριακή κλειστά
Μ. Δευτέρα 8-3 & 5-9
Μ. Τρίτη 8-3 & 5-9
Μ. Τετάρτη 8-3 & 5-9
Μ. Πέμπτη 8-3 & 5-9
Μ. Παρασκευή 11-9
Μ. Σάββατο 8-6
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.