Βαρομετρικό χαμηλό, θα επηρεάσει κυρίως αύριο Θεσσαλία και Μαγνησία

Καλός ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο

«Ανάμεικτη» … από την άποψη των καιρικών συνθηκών, θα είναι αυτή η εβδομάδα που διανύουμε, με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές που διαρκέσουν έως και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο όμως το σκηνικό του καιρού βελτιώνεται, ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του και η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 16 βαθμούς Κελσίου. Ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης μίλησε για την πορεία του καιρού αυτή την εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και ανέλυσε ανά ημέρα τι καιρό θα έχουμε στη Μαγνησία.
Με βροχή ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στο Βόλο και τη Μαγνησία και απ΄ότι φαίνεται κάπως έτσι χειμωνιάτικα θα συνεχιστεί. Η περίοδος ανομβρίας που είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, δημιουργεί πρόβλημα σε αγρότες και δενδροκαλλιεργητές, οι οποίοι ανέμεναν αυτές τις βροχές.
Σε ότι αφορά τη γενική εικόνα του καιρού, αυτή η εβδομάδα θα είναι μία τυπική χειμωνιάτικη χωρίς εξάρσεις. Χιόνια δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς η θερμοκρασία είναι σχετικά υψηλή για την περίοδο που διανύουμε.
Σήμερα Τετάρτη η θερμοκρασία στο Βόλο θα φτάσει και τους 14 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ όμως, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης θα κάνει την εμφάνισή του ένα βαρομετρικό χαμηλό, που θα επηρεάσει τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία, δίνοντας περισσότερες βροχές, οι οποίες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Την Πέμπτη θα σημειωθούν βορειοδυτικοί άνεμοι και μείωση της θερμοκρασίας. Στο Βόλο ο υδράργυρος θα δείξει 9-10 βαθμούς Κελσίου και λίγο χαμηλότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανώς, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, να υπάρξει και χιονόπτωση στο Πήλιο και στην Όθρυ σε μεγάλο υψόμετρο κι όχι κάτι ιδιαίτερο, καθώς δεν θα πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες.
Την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται και δεν υπάρχουν φαινόμενα, εκτός από νωρίς το πρωί στις νότιες περιοχές της Μαγνησίας, που θα υπάρχει ένα ενισχυμένο βοριαδάκι . Η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου. Σάββατο και Κυριακή θα περιμένουμε καλό καιρό και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή μπορεί να φτάσει και τους 15 βαθμούς Κελσίου και ίσως στο ξεκίνημα της άλλης εβδομάδας να υπάρχει και περαιτέρω άνοδος 1 ίσως και δύο βαθμούς.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη τέλος, ο Φεβρουάριος θα …μας δείξει τα δόντια του, καθώς μπορεί την ερχόμενη εβδομάδα να μπαίνει με καλές προθέσεις και με υψηλές θερμοκρασίες έως και 17 βαθμούς Κελσίου, όμως τελειώνοντας το πρώτο δεκαήμερο και μπαίνοντας στο δεύτερο, τότε θα καταλάβουμε πως είναι ένας χειμωνιάτικος μήνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.