Ζούμε το τώρα…

Ξέρω, τον τελευταίο καιρό, ίσως και να σε προβληματίζω αρκετά, με τα ερωτήματα που σου θέτω, αγαπημένε μου αναγνώστη. Αλλά αναρωτιέμαι, αν σκέφτηκες ή πόσες φορές μπορεί να σκέφτηκες, αν είναι πολύ αργά για να κάνεις κάποια πράγματα που επιθυμείς. Αναρωτιέμαι επίσης, αν θεωρείς ότι η ευκαιρία μας έρχεται μια φορά και μετά πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα ή αν είσαι της άποψης ότι πρέπει να προσπαθούμε να την ξαναβρούμε. Ειδικά σε ότι αφορά τον έρωτα και την αγάπη.

Θα μου πεις πως μου προέκυψαν αυτά τα ερωτήματα. Συζητώντας για μια γνωστή, που θέλει να δώσει μια τρίτη ή τέταρτη νομίζω ευκαιρία στη σχέση της, διάφορες σκέψεις με ταλαιπώρησαν. Άραγε, πιστεύεις ότι υπάρχει αυτό το λάθος timing; Μπορούν τα οποιαδήποτε εμπόδια να σηκώσουν τοίχος στην εξέλιξη μιας σχέσης; Μπορεί όντως να υπάρχει μόνο μια φορά που θα σου δοθεί κάποια ευκαιρία; Είτε για την μεγάλη αγάπη, είτε για τον απόλυτο έρωτα, είτε για να νιώσεις απόλυτα ευτυχής; Αν χάσεις μια ευκαιρία για παράδειγμα, μπορείς να περιμένεις σε κάτι ανάλογο ή αυτό ήταν και πάει πέρασε; Και αν έρθει, θα είναι ίδια όπως εκείνη που δεν πρόλαβες ή θα πρέπει να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο;

Απαντήσεις δεν έχω, εκείνο όμως που ξέρω στα σίγουρα ότι υπάρχει κάτι πολύ δυνατό που μπορεί, ακόμη και άτυχος να σταθείς, να σε βοηθήσει έτσι ώστε να μη χάσεις την ελπίδα σου. Και αυτό λέγεται θέληση και η ειλικρίνεια. Όταν νιώθεις κάτι όμορφο για κάποιον, όταν τα συναισθήματα είναι όλος διόλου αληθινά, όταν ο έρωτας γράφεται με έψιλον κεφαλαίο, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να βλάψει αυτή τη σχέση. Ούτε τα χιλιόμετρα, ούτε οι διαφωνίες, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται αληθινά. Κι αυτό γιατί , η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη. Φέρνει τα πάνω – κάτω. Μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις μέχρι την άλλη άκρη για να την συναντήσεις. Η αγάπη δεν μπαίνει σε κανενός είδους καλούπι, δεν δέχεται κανόνες και όρους, δεν υπακούει σε όρους και χιλιόμετρα.

Γι αυτό, αν είσαι από τους τυχερούς που έχεις μια τέτοια δύναμη στην καρδιά σου, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα είναι αργά. Τα πάντα μπορούν να γίνουν. Σήκωσε το τηλέφωνο, γράψε μήνυμα, στείλε λουλούδια, πάρε το λεωφορείο, πάρε και τις θάλασσες και τα βουνά αν χρειαστεί, που λέει ο λόγος, και πήγαινε να βρεις εκείνον που μόλις κοιταχτείτε στα μάτια θα είναι σαν να τα έχετε πει όλα. Όσο για εκείνους που έχουν καιρό να νιώσουν πεταλούδες στο στομάχι τους, μη σκάτε, θα έρθει. Μπορεί να αργήσει, μπορεί να φέρει άλλους πρώτα για να σας δοκιμάσει, αλλά όταν έρθει εκείνο το ένα και μοναδικό χάδι που θέλατε, θα το καταλάβετε αμέσως. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε. Τα όμορφα είναι μπροστά μας. Γι αυτό ας ζήσουμε το τώρα, αφού μονάχα μια ευκαιρία δίνεται μια φορά, εκείνη της ζωής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.